АКТУАЛЬНО

Зарваницька чудотворна ікона Матері Божої прибуде до Будапешта

Четвер, 28 грудня 2017, 12:09
Під час Різдвяних свят 7-8 січня 2018 року до української громади Угорщини у м. Будапешт прибуде чудотворна ікона Зарваницької Матері Божої. Святиня перебуватиме в греко-католицькій парафії Покрови Богородиці в Будапешті. Зранку в день Різдва Христового перед іконою буде відправлений Молебень і служитиметься Божественна Літургія.

По завершенні спільних богослужінь усі охочі зможуть молитися перед іконою приватно. 8 січня, на свято Собору Пресвятої Богородиці, Літургію у церкві Покрову Богородиці служитимуть о 18:00.

Чудотворна ікона прибуде до Будапешта з благословення владики Йосифа Міляна, голови Пасторально-міграційного відділу УГКЦ.

Довідка

У жовтні Зарваницька Богородиця вирушила в паломництво до Ватикану й Італії. Так, 15 жовтня ікона була виставлена на площі Святого Петра, де під час Меси Святіший Отець Франциск І, Папа Римський, канонізував нових святих і мучеників. По завершенні Папа благословив дві нові корони, які відтепер прикрашатимуть чудотворну ікону. Пригадаймо, що коронація Зарваницької Богородиці відбулася 150 років тому з волі і благословення Папи Римського Пія IX. Після перебування у Ватикані ікона прибула до собору Святої Софії. А відтак перебувала в багатьох італійських містах, де розташовані українські громади. Зараз чудотворна ікона перебуває в українському греко-католицькому храмі Святої Варвари у Відні та невдовзі прибуде до Будапешта.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.pmv.ugcc.org.uа

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next