АКТУАЛЬНО

Зарваницька чудотворна ікона об’єднує тисячі українських заробітчан Італії у молитві за Україну

Четвер, 02 листопада 2017, 11:26
З благословення владики Діонісія (Ляховича), Апостольського візитатора для українців в Італії, копія Зарваницької чудотворної ікони Богородиці почала свій паломницький шлях Італією.

Ікону, перед якою нещодавно молився Святіший Отець Франциск, Папа Римський, та поблагословив корони для неї, передано на почитання українським мігрантам, які чисельно приходять і моляться за мир в Україні та у своїх потребах.

Після молитовного вшанування в римських громадах ікона розпочала свій паломницький шлях до духовних станиць, де перебувають українці в Італії. Українська Греко-Католицька Церква в Італії запрошує всіх на молитву. Отець Марко Семеген, настоятель прокатедрального собору Святої Софії, зазначив: "Сьогодні ми маємо непросту ситуацію в Україні, адже триває війна. Також тут наші громади є у непростій ситуації. Більшість – це жінки, які були змушені покинути рідну землю, родини. Не всі вони мають можливість побувати в Зарваниці, а сьогодні вони можуть молитися до ікони Матері Божої за всі свої переживання, турботи, непевності, з глибокою вірою у те, що Богородиця буде заступницею для всіх та кожного зокрема".

Пригадуємо, що знакова подія для УГКЦ відбулася 15 жовтня у Ватикані. Тоді Святіший Отець Франциск, Папа Римський, благословив корони для чудотворної ікони Матері Божої Зарваницької, що стало актом чергового визнання її в католицькому світі та потвердженням чудодійної сили. На урочистій Літургії, яка відбулася на площі Святого Петра у Римі, Папа молився перед іконою, а відтак вона стала доступна для публічного почитання вірних з усього світу.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.tze.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next