АКТУАЛЬНО

Зарваницька ікона Матері Божої відвідає парафії Тернопільсько-Зборівської архиєпархії

П'ятниця, 09 лютого 2018, 11:46
Зарваницька ікона Матері Божої, яку Папа Римський Франциск коронував у Римі, відвідає парафії Тернопільсько-Зборівської архиєпархії. Після повернення святині на рідну землю її віталив Зарваниці. Відтак, 10 лютого (субота), з благословення Архиєпископа і Митрополита Тернопільсько-Зборівського УГКЦ Василя (Семенюка) ікону буде передано до архикатедрального собору Тернополя.

У соборі Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці подільська святиня перебуватиме з 10 до 17 лютого. Відтак її перевозитимуть містами та селами архиєпархії.  Таке «паломництво» ікони завершиться 4 квітня. Того дня її помістять у соборі Зарваницької Матері Божої.

Пригадуємо, що знакова подія коронування ікони відбулася 15 жовтня у Ватикані. Тоді Святіший Отець Франциск, Папа Римський, благословив корони для чудотворної ікони Матері Божої Зарваницької. На урочистій Літургії, яка відбулася на площі Святого Петра, Єпископ Рима молився перед святинею, після того вона стала доступна для публічного почитання вірними з усього світу.

 Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.tze.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next