АКТУАЛЬНО

Зарваницю представили на з’їзд ректорів Марійського європейського зв’язку у Фатімі

Середа, 04 жовтня 2017, 11:00
У паломницькому центрі Фатіми (Португалія) з 26 по 29 вересня проходив зʼїзд ректорів Марійських духовних центрів Європи. Подію приурочили до 100-річчя обʼявлення Пресвятої Богородиці 1915-1917 років у Фатімі трьом маленьким пастушкам – дітям Люсії, Жасинті та Франциску. До слова, двох із них, Жасинту і Франциска, Папа Франциск 13 травня цього року проголосив святими.

З благословення Архиєпископа і Митрополита Василя (Семенюка) Марійський духовний центр «Зарваниця» представляла делегація з України у такому складі: о. доктор Іван Січкарик, референт зовнішніх зв’язків Тернопільсько-Зборівської архиєпархії, о. Ігор Засійбіда, адміністратор МДЦ «Зарваниця», та п. Богдан Буртак, мирянин і меценат.

Під час зустрічі представники кожного центру мали свою доповідь, почесні делегати розповіли слухачам про Зарваницю як один із найбільших Марійських духовних центрів України та світу.

У з’їзді, зокрема, взяли участь представники Марійських центрів Мальти, Польщі, Угорщини, Італії, Румунії, Англії, Гібралтару, Ірландії, Франції, Швейцарії, Словенії, Словаччини, Португалії.

Українські делегати отримали особливий подарунок – медаль, яку виготовили з нагоди 100-ї річниці об’явлення у Фатімі. Отець Іван Січкарик відзначає, що «відзнака, яку нам подарував ректор Марійського святого місця у Фатімі Carlos Cabecinhas, зберігатиметься в Марійському духовному центрі Зарваниці».

Тема цьогорічного з’їзду – «Об’явлення Фатіми для світу сьогодні». За словами о. Івана Січкарика, у спільних засіданнях було відзначено важливість обʼявлення Богородиці у Фатімі для всього світу. «Марія обʼявилася тоді, коли людство переживало страшні події Першої світової війни. Вона подає нові орієнтири в життя, закликає людей, щоб Бог був присутній у всіх сферах їх життя і це є дорога до визволення від гріха та до спасіння», ‒ розповів о. Іван.

Наступного року зустріч Марійського європейського зв'язку відбудеться у Словенії, у місті Бреже.

www.tze.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next