АКТУАЛЬНО

Заступниця міністра молоді і спорту України відвідала гуманітарний штаб УГКЦ у Тернополі

Понеділок, 30 травня 2022, 17:34
У суботу, 28 травня, заступниця міністра молоді і спорту України Марина Попатенко зустрілася з волонтерами гуманітарного штабу УГКЦ у Тернополі, який діє при архикатедральному соборі Непорочного Зачаття Діви Марії. Пані Марина цікавилася специфікою роботи гуманітарного штабу, а також виразила слова вдячності УГКЦ та кожному, хто своєю працею служить на благо України.

«Ця війна об’єднує всі покоління. Хоч би як це страшно було, але саме ця війна об’єднала дуже багато людей по всій країні, – сказала Марина Потапенко. – Мені здається, що тільки зараз ми починаємо усвідомлювати, що насправді потрібно цінувати – людей навколо себе, справжнє добро, яке ми можемо робити один одному... Ми ставим відлік від точки нуль, щоб далі будувати Україну. Я думаю, що в нас все обов’язково вийде, нам потрібно підтримувати один одного, Бог з нами».

Заступниця міністра молоді і спорту сказала, що волонтерський рух, який започаткувала УГКЦ, команда волонтерів під проводом священників допомагає об’єднувати людей: «Наша сила і наша віра настільки непереможна, що ми обов’язково переможемо. Я в це щиро вірю. Головне не опускати рук, вірити, що в нашій країні ми зможемо самі побудувати своє майбутнє, таку країну, яку ми дійсно хочемо. Ми того варті».

Отець Роман Демуш, координатор гуманітарного штабу, зазначив, що з благословення архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського Василя Семенюка волонтерську діяльність при архикатедрі розгорнуто практично з перших днів війни: «Вже близько 3000 тонн допомоги перейшли через наші руки. Ми спільними зусиллями з молоддю для молоді, зі старшими для дорослих працюємо і боремося за Україну, молимося, щоб настала перемога».

Відтак волонтери приступили до праці. Цього дня було роздано 1600 продуктових наборів вимушено переселеним особам, які звернулися по допомогу.

Департамент інформації УГКЦ
за матеріалами пресслужби Тернопільсько-Зборівської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next