АКТУАЛЬНО

Засуджених у Коломийській виправній колонії відвідав владика Василь (Івасюк)

Середа, 16 жовтня 2013, 16:26
Вчинити діло милосердя і благословити в’язнів прибув до виправної колонії владика Василь (Івасюк), Адміністратор Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ, 15 жовтня. Зустріч із засудженими відбулася в храмі Преображення Господнього, що розташований на території установи (с. Товмачик, ВК-41). У співслужінні з протосинкелом єпархії о. Василем Мельничуком та капеланом о. Олексою Куйбідою архиєрей очолив панахиду за воїнами УПА та учасниками визвольних змагань за незалежність України.

У зверненні до засуджених єпископ використав притчу про блудного сина. “Господь чекає нашого навернення, Його обійми завжди відкриті для кожної людини. Уділяю вам благословення, щоб могли відчути свою вартість у Божих очах і діяти для добра. Ніхто з вас не є поганою людиною, але за певних обставин сталася прикра ситуація, за яку слід терпеливо понести відповідальність. Час проходить і слід готуватися до нового життя в суспільстві, яке очікує на правду, справедливість і повагу”, - сказав єпископ. Він також запевнив, що завжди пам’ятає про в’язнів, за кожної нагоди згадує їх у своїх молитвах.

Начальник колонії Ігор Туркалевич провів ознайомлення з побутом в’язнів, показав медичну частину, пекарню, де засуджені самі випікають хліб, тощо. Владика Василь поблагословив персонал виправної установи і передав для засуджених продуктові пакети.

о. Василь Перцович, прес-секретар
Коломийсько-Чернівецької єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next