АКТУАЛЬНО

Засідання Патріаршої комісії у справах духовенства УГКЦ

Середа, 20 травня 2015, 20:39
Від 18 до 21 травня 2015 року в приміщенні Василіанського Інституту Філософсько-богословських студій імені митрополита Йосифа Велямина Рутського, смт Брюховичі, відбувається щорічне засідання Патріаршої комісії у справах духовенства УГКЦ.

У ньому беруть участь владика Кен (Новаківський), який очолює вищезгадану комісію, владика Богдан (Данило), владика Михайло (Бубній) та отці ректори усіх семінарій з України, Північної Америки та Західної Європи. Під час зустрічі була обговорена тема налагодження більш тісної та ефективної співпраці між Патріаршою комісією у справах монашества УГКЦ та Патріаршою комісією у справах духовенства УГКЦ. Були представлені та обговорені конкретні кроки для реалізації такої співпраці в найближчому часі.

Теми, які були обговорені на початку цьогорічної зустрічі, є пошуком відповідей на сучасні виклики душпастирства, зокрема душпастирства ув’язнених, хворих, поранених і родин, які втратили близьку людину на війні. Не менш важливою темою зустрічі було обговорення сучасних викликів у військовому капеланстві та представлення вихованих напрямних для підготовки військових капеланів. Рівно ж було представлено сучасні виклики душпастирства в мас-медійному просторі.

Головними темами цьогорічного засідання є також питання постійної формації духовенства, належної опіки над священиками емеритами, узгодження навчальної програми та духовної формації в семінаріях.

Повідомила Наталія Цюпка 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next