АКТУАЛЬНО

У Патріаршому домі у Львові розпочалося щорічне засідання Патріаршої комісії у справах духовенства

Вівторок, 09 травня 2017, 15:13
8 травня 2017 року на запрошення Львівської духовної семінарії Святого Духа УГКЦ у приміщенні Патріаршого дому у Львові розпочалося щорічне засідання Патріаршої комісії у справах духовенства УГКЦ. У ньому беруть участь владика Богдан (Данило), голова Патріаршої комісії у справах духовенства, і отці-ректори всіх семінарій з України, Північної Америки, Канади, Німеччини, Словаччини, Італії, Австрії та Польщі.

Основними темами для обговорення під час засідання є огляд та уніфікація програми семінарійного предмету “Сповідництво та духовний супровід” і “Літургійне богослов’я в семінаріях” в УГКЦ. Не менш важливою темою зустрічі є обговорення дослідження о. Тараса Шагали з Австрії щодо пасторально-теологічного аналізу стану та розвитку священства за останні 15 років на основі результатів соціологічно-емпіричного опитування серед священиків УГКЦ. Крім того, владика Богдан (Данило) представить напрацювання концепції розвитку Місійного інституту УГКЦ та інші проекти документів УГКЦ, які стосуються проводу духовних семінарій. На завершення зустрічі будуть представлені напрацювання Підкомісії у справах постійної священичої формації під проводом о. Андрія Онуферка.

У рамках роботи Комісії запланована зустріч з Митрополитом Львівським Ігорем (Возьняком) у митрополичих палатах та семінарійною спільнотою ЛДС Святого Духа.

Повідомила Наталія Цюпка

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next