АКТУАЛЬНО

«Засіяні зерна не будуть даремними, бо сьогодні молоді люди вже не можуть жити так, як досі», – владика Богдан (Манишин)

П'ятниця, 05 вересня 2014, 20:29
5 вересня 2014 року в Стрию відбулося відкриття пам’ятної дошки Андрієві Корчаку – активістові Євромайдану, який загинув у Києві 18 лютого. Меморіал встановлений на фасаді загальноосвітньої школи №2 (вул. Т. Шевченка), у якій Андрій свого часу навчався.

Чин освячення пам’ятки здійснив владика Богдан (Манишин), Єпископ-помічник Стрийський, у співслужінні з о. Іваном Барабашем, протопресвітером деканату м. Стрий, та о. Іваном Пецюхом, протопресвітером Моршинського деканату і однокласником загиблого.

«Знову слова пісні "Пливе кача" повертають нас до подій, які ще є дуже живими для всіх нас і, на жаль, сьогоднішніми подіями ця пам’ять підсилюється. Напевно, не знайдемо таких слів, щоб потішити рідних, але можемо долучитися до слів Христа, який казав, що немає більшої любові за ту, коли хтось віддає життя за своїх друзів», – такими словами звернувся єпископ до присутніх, які прийшли вшанувати пам’ять героя.

Архиєрей подякував рідним загиблого, зазначивши, що формування особистості кожної людини відбувається найперше в сім’ї: «Стан нашої молодечої зрілої формації – це те, що ми винесли з рідного дому. Сьогодні хочемо подякувати родинам, в яких виховувалися герої, завдяки котрим ми нині живемо. Передусім вони були небайдужими, безкорисливими. Я не був близько знайомий зі слугою Божим Андрієм, але його побратими розповідали, що він був чоловіком безкорисливим, не шукав подяки, не шкодував себе. На таких людях тримається світ».

Владика Богдан зауважив, що смерть Андрія і всіх людей, які загинули, відстоюючи наші права, не проходить безслідно, а зроджують бажання, найперше у молодого покоління, жити згідно з правдою, мораллю і совістю: «Сьогоднішньою подякою за цю жертву є невидиме бажання у серцях людей змінити стереотипи сучасної України, а це одна з найважчих речей – змінити систему. Засіяні зерна не будуть даремними, бо сьогодні молоді люди мають великий запал у своєму серці. Вони не можуть жити так, як досі. Тому нехай сьогоднішня молитва і освячення пам’ятної таблиці стане для нас черговою духовною відновою, а ті, які відійшли від нас, стануть нам поміччю у викоріненні всякого нечестивого бездуховного розгулу, який відбувається сьогодні в країні».

У заході брали участь учні стрийських шкіл, педагоги, громадські діячі міста і представники влади.

Прес-служба Стрийської єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next