АКТУАЛЬНО

“Завдання Церкви — виховати нашу молодь в істинній свободі”, — Блаженніший Святослав

Середа, 26 вересня 2018, 20:57
Молода людина повинна навчитися бути свобідною. Адже свобода — це покликання і виклик у нашому житті, в якому є різні пастки, що забирають у нас свободу.

На цьому наголосив Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Святослав у середу, 26 вересня, у програмі “Відкрита Церква” щодо питання залежностей серед молоді. Тема випуску — “Молодь: шлях до Церкви”.

“Кожна особа, яка потрапляє в тенета якоїсь залежності (наприклад, від алкоголю, наркотиків, азартних ігор тощо), має особисті причини на це. Коли ми говоримо про залежність, то згадуємо про різні види рабства чи певні психологічні механізми. Наприклад, наркотики чи алкоголь — крадуть у  нас свободу. Тож будьте вільними, не розмінюйтеся на дрібниці. Повноту свободи можете досвідчити лише тоді, коли навчитеся любити іншу людину, коли ми здатні до самопожертви задля любові й добра іншої особи”, — переконаний Предстоятель УГКЦ.

На думку Глави Церкви, закохані хлопці та дівчата розуміють, що справжня свобода проявляється тоді, коли ти можеш принести радість тій людині, якій хотів би віддати своє серце.

“Свобідна людина здатна панувати над собою, запанувати над своїми потягами, емоціями і навіть над тим, що приносить їй задоволення. Адже якщо я не вмію запанувати над тим, що приносить мені задоволення, тоді я є рабом цього задоволення”, — розмірковує духовний лідер греко-католиків.

А згодом додає: “Завдання Церкви — виховати нашу молодь в істинній свободі та не дати нічому і нікому вкрасти в неї радість цієї свободи. Папа Франциск говорив до молоді: “Не дайте нікому вкрасти у вас вашу свободу”.

Наприкінці Блаженніший Святослав сказав, що тепер світ наповнений гіперстимуляторами, тож нам варто бути обережними, зокрема серед культур емоцій і зображень, які зараз активно розвиваються та набирають обертів.

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next