АКТУАЛЬНО

«Завданням Всеукраїнського тижня подружжя та сім’ї дякувати Богу за дар жити в родині», - о. Ігор Гріщенко

Четвер, 14 травня 2020, 11:01
«У травні Церква святкує Тиждень родини. Першим завданням такого тижня є дякувати Богу за дар бути і жити в родині. Це є основа наших молитов у цьому тижні», - це сказав 13 травня 2020 року, під час відеозвернення до користувачів соціальних мереж, протоієрей Ігор Гріщенко, голова Комісії у справах родини Київської архиєпархії УГКЦ.

Зокрема, о. Ігор зазначив, що така молитва має бути багатосторонньою: «Чоловіки дякують Богові за те, що Він подарував їм їхніх дружин. Жінки дякують за своїх чоловіків. Разом спільно вони дякують за плід їхньої любові – за їхніх діточок, тих, які мають, і тих, яких ще будуть мати. А діти мають можливість подякувати за своїх батьків».

За словами душпастиря, друга важлива річ цього тижня – це подивитися, ким є наше подружжя. «Якщо ми є християнське подружжя, то чи справді намагаємося дотримуватися тих норм, щоб стати добрим християнським подружжям? Чи ми знаходимо час, щоб щодня подивитися одне одному в очі, поділитися радістю?» - роздумував голова Комісії родин.

Ведучи далі, він наголосив, що акумулюючи всі зусилля, подружжя має подумати, що буде далі. «Багато хто каже, що від нас нічого не залежить, що від подружжя нічого не залежить… Це неправда. Ми повинні мати свій план. Це не є щось штучне, чого ми маємо дотримуватися. Ми маємо завжди цей план узгодити з волею Божою», - сказав на завершення о. Ігор.

Пресслужба Київської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next