АКТУАЛЬНО

Завдяки Мальтійській службі допомоги Івано-Франківська міська лікарня отримала новий надсучасний ШВЛ-апарат

Четвер, 05 листопада 2020, 09:49
4 листопада у рамках проєкту «Підтримка лікарні в Івано-Франківську в протидії COVID-19» за фінансування програми розвитку МЗС Польщі «Польська допомога» Мальтійська служба допомоги України передала найсучасніший на сьогодні апарат штучної вентиляції легень (ШВЛ) sv300 mindrayventilator для потреб Івано-Франківської центральної міської клінічної лікарні.

За словами п. Тараса Масляка, головного лікаря установи, це сучасний апарат, який легко налаштовується, експлуатується та універсальний у використанні.

«Якщо говорити по-простому, цей апарат унікальний тим, що «думає своєю головою», тобто порівняно з іншими апаратами ШВЛ, цей – веде хворого, сам регулює рівень кисню і т.д. За рахунок цього апарату ми можемо врятувати набагато більше людей. Це перший апарат такого рівня в нашій лікарні», – каже п. Тарас Масляк.

Окрім апарату ШВЛ, Мальтійська служба допомоги передала лікарні також: пульсоксиметри – 160 шт., безконтактні термометри – 260 шт., один палет засобів дезінфекції, маски та одноразові рукавиці. Загальна сума допомоги склала один мільйон гривень.

«Ми чекали близько чотирьох місяців, щоби привезти цей апарат в Івано-Франківськ, і ось сьогодні нарешті це стало можливим. Річ у тім, що цей ШВЛ-апарат дуже популярний у провідних країнах світу і його справді важко дістати через чергу», – розповідає волонтер Мальтійської служби допомоги п. Андрій Тютюник.

Волонтер додав, що ця допомога є реакцією на заклик архиєпископа і митрополита Івано-Франківського Володимира Війтишина та загалом УГКЦ щодо підтримки медичних закладів та медичних працівників у рамках боротьби з пандемією Covid-19.

Синкел соціального служіння Івано-Франківської архиєпархії митр. прот. Володимир Чорній запевняє, що Церква не може стояти осторонь всіх проблем, які переживає суспільство.

«Зараз, у цих обставинах, ми стараємося допомогти саме людям. Але щоби допомогти людям, треба також допомогти лікарням, які борються за наше життя. На жаль, хвороба не збавляє обертів, вона не вибирає, а тому ця допомога буде корисною абсолютно для кожного. Цією допомогою ми спільно хочемо допомогти людям зробити ще один крок у боротьбі з пандемією», – запевняє о. Володимир Чорній.

У самій же лікарні кажуть, що давно очікували на ШВЛ-апарат подібного рівня, а тому щиро вдячні Івано-Франківській архиєпархії УГКЦ, «Мальтійській службі» та всім волонтерам, які посприяли цій допомозі.

Варто додати, що ця допомога стала можливою завдяки співпраці МСД України та Посольства Республіки Польща в Україні.

Пресслужба Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next