АКТУАЛЬНО

Завершилася зустріч робочої групи для впровадження Стратегії'2020

Четвер, 16 березня 2017, 17:01
Другий день зустрічі робочої групи розпочався із Утрені та молитовного читання Святого Письма Lectio Divina. На дообідній сесії владика Йосафат (Мощич), голова Ради євангелізації при Главі УГКЦ, разом із о. д-р Олегом Кіндієм представив програму Декади місійності УГКЦ на 2017 рік.

Опісля владика Богдан (Данило) представив Стратегію Патріаршої комісії у справах духовенства, розповів про основні завдання та публікації Комісії.

Члени робочої групи також узяли участь у зустрічі Патріаршої курії, яка була скликана Блаженнішим Святославом, щоб проголосити аудит розвитку Патріаршої курії.

Після обіду мова йшла про Стратегію молодіжного служіння,  про яку звітував о. Ростислав Пендюк, голова Комісії УГКЦ у справах молоді, та Стратегію студентського (академічного) душпастирства, яку висвітлив о. Петро Верхоляк, керівник відділу студентського (академічного) душпастирства Комісії УГКЦ у справах молоді. Стратегію проголошення та популяризації блаженних та святих УГКЦ презентував о. Полікарп Марцелюк, ЧСВВ, голова Постуляційного центру беатифікації УГКЦ.

Пізніше владика Венедикт (Алексійчук), голова Патріаршої літургійної комісії УГКЦ, представив Стратегію літургійного розвитку УГКЦ та звернув увагу на основні моменти підготовки головної теми Синоду Єпископів УГКЦ 2017 року “Літургійне і молитовне життя УГКЦ”. Пані Юлія Земба, секретар Комісії УГКЦ у справах родини,  презентувала  Стратегію душпастирства родин у нашій Церкві.

Третього дня зустрічі робоча група затвердила план завершення аналізу статистичних даних для кожної єпархії УГКЦ. Голова комісії у справах мирян УГКЦ, отець Василь Білаш, презентував Стратегію формації мирян. Стратегію соціального служіння УГКЦ обговорили спільно з владикою Василем (Тучапцем), головою Відділу соціального служіння УГКЦ,  та  о. Андрієм Нагірняком,  керівником Відділу соціальних питань УГКЦ.  Також члени робочої групи обговорили програму зустрічі єпархіальних координаторів з України, яка проводитиметься з 16 по 18 травня в Патріаршому домі у м. Львові. Зустріч завершилася 16 березня засіданням секретаріату робочої групи.  

Прес-служба робочої групи для впровадження

Стратегії розвитку УГКЦ до 2020 року

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next