АКТУАЛЬНО

Завершилася ХІІ піша проща до Зарваниці спільноти «Матері в молитві»

Неділя, 12 травня 2019, 22:32
10-12 травня 2019 року відбулася ХІІ піша проща до Зарваниці спільноти «Матері в молитві» Тернопільсько-Зборівської архиєпархії.

Багато жінок разом зі своїми рідними прибули до Марійського духовного центру, щоб просити у Зарваницької Богородиці заступництва для своїх дітей, родин і миру для всієї України. У прощі взяли участь матері героїв Небесної сотні, матері воїнів, які загинули в АТО, ООС. Супроводжував піше паломництво духівник спільноти о. Василь Чамарник, який вже багато років очолює спільноту «Матері в молитві».

Увечері, 11 травня, у каплиці біля парафіяльної церкви відбулася святкова концертна програма. Після неї матері та вірні Бережанського деканату, які також прибули на прощу, взяли участь в Архиєрейській Божественній Літургії, яку очолив Єпископ-помічник  Тернопільсько-Зборівський Теодор Мартинюк у співслужінні зі священиками Бережанського деканату.

«Жінки мироносиці стають першими свідками Воскресіння Христового. У цих євангельських жінках приховані українські жінки, тому що риси мироносиць притаманні українській матері. Вона провадить до Спасителя своїх дітей,  родину,  весь наш народ з поклику серця», - наголосив владика Теодор. Після богослужіння всі прочани зі свічками відправилися до чудотворного місця, де відслужили Молебень до Пресвятої Богородиці та Хресну дорогу.

У неділю, 12 травня,  Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василь Семенюк очолив урочисту Божественну Літургію у соборі Зарваницької Матері Божої.

«Дорогі матері, бажаю вам радості, вдячності та потіхи від дітей. Щиро благаю Небесну Неньку, Пресвяту Богородицю, щоб вона благословила вас небесними ласками», - такими словами Митрополит привітав усіх матусь у цей день.  Завершилося паломництво  спільною молитвою матерів біля купелі святої Анни.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://zarvanytsya.org


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next