АКТУАЛЬНО

Завершилася ХІV Надзвичайна генеральна капітула у Згромадженні сестер служебниць Непорочної Діви Марії

Середа, 31 березня 2021, 10:40
У Згромадженні сестер служебниць Непорочної Діви Марії 30 березня завершилася ХІV Надзвичайна генеральна капітула.

Учасниці Капітули, делегатки із семи провінцій, які представляли понад десять країн, впродовж 10 днів зустрічалися онлайн на платформі зум. Тема Капітули - «Конституції Згромадження – вчитель і провідник та дороговказ до святості». Основним завданням Капітули було завершення опрацювання та прийняття Конституції і Директив Згромадження, які містять правила богопосвяченого життя для сестер служебниць Непорочної Діви Марії.

Під час засідань сестри у молитві, обміні думками, розпізнанні Божої волі спільно шукали цей дороговказ та прийняли поправки до Конституції і Директив. На завершення Капітули о. Генезій Віомар, протоархимандрит ЧСВВ, у каплиці Генерального дому Згромадження ССНДМ в Римі відслужив Молебень до блаженної Йосафати біля її мощів. Учасниці Капітули, сестри з різних країн та вірні єдналися у молитві через канал You Tube. Під час проповіді, вітаючи сестер із завершенням капітульної праці над оновленням Конституції і Директив Згромадження, о. Генезій наголосив, що «одним із наріжних каменів Конституції є оновлення життя, повернення до джерел, до духовного досвіду матері Йосафати, який був втілений попередніми поколіннями сестер служебниць, а також увага до діяння Святого Духа через відчитування знаків часу. Центром Конституцій є ріст духовної людини, відродженої в ласці і покликаної знову віднайти в собі Божу подобу шляхом навернення, а головними колонами є три чернечі обіти: чистоти, убозтва і послуху, які допомагають богопосвяченій особі неподільним серцем з`єднатися з Богом та служити ближнім».

Після Молебню с. Софія Лебедович, генеральна настоятелька, подячним словом завершила ХІV Надзвичайну генеральну капітулу.

Сестри служебниці Непорочної Діви Марії


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next