АКТУАЛЬНО

Завершилася проща родин Івано-Франківської архиєпархії до родинного села блаженного Симеона Лукача

Понеділок, 03 червня 2019, 17:29
У дводенній прощі взяло участь близько тисячі паломників. Усі вони об’єдналися у спільній молитві за Боже благословення для своїх родин.

2 червня у с. Старуня Богородчанського району відбулася масштабна проща родин Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ. Близько тисячі паломників об’єдналися у спільній молитві за Боже благословення для своїх родин. Очолив моління митрополит Володимир Війтишин.

Протягом двох днів паломники просили в Господа благословення для своїх сімей за посередництвом блаженного Симеона Лукача. У суботу вони вирушили від архикатедрального і митрополичого собору Воскресіння Христового, що в Івано-Франківську, подолали 36 км і прийшли до с. Старуня.

Тут на прочан чекала насичена нічна програма. Розпочалися моління з Великої вечірні з литією, відтак присутні переглянули фільм про блаженного Симеона Лукача. Опісля відбулися молитви-благословення сімей, молебень і т.д. Окремо слід виділити мистецько-євангелізаційну програму, яку провели такі відомі особистості, як о. Олексій Саранчук, Світлана Весна, Оксана Сливка, Галина Баранкевич. Також відбувся виступ тріо священиків «Новий час» зі Сокальсько-Жовківської єпархії.

У неділю прочани помолилися Велику утреню та вийшли зустрічати митрополита Володимира. Архиєрей очолив Божественну Літургію, під час якої звернувся до присутніх з повчальним словом. У ньому, серед іншого, владика роздумував над євангельським уривком про оздоровлення сліпого.

«Сьогодні Господь каже кожному із нас, що саме Він є нашим світлом. Великим нещастям для людини є сліпота, тому що перед її очима вічно похмура непривітна ніч, вічна темрява. Але ще більшим горем є душевна сліпота», – переконаний митрополит Володимир.

Також митрополит приділив окрему увагу ролі та покликанню сім’ї. За його словами, родина – це місце, де діти не просто фізично зростають, але також покликані до духовного зросту.

«Саме тому, – вважає архиєрей, – свята Церква так рішуче боронить нерозривність подружнього життя, адже сучасні розлучення захитали основи життя родини у світі».

Після спільної молитви митрополит привітав присутніх і подякував за участь у прощі. Також у рамках прощі відбувся Чин благословення відновлення подружніх обітів.

Західне бюро «Живого ТБ» ugcc.if.ua  


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next