АКТУАЛЬНО

Завершилися передріздвяні реколекції для учасників пішої прощі Самбір-Зарваниця

Понеділок, 23 грудня 2013, 14:42
Пасторально-міграційний відділ УГКЦ організував духовну віднову для учасників пішої прощі Самбір-Зарваниця у монастирі Згромадження сестер Пресвятої родини села Гошева. Реколекції тривали з 19 по 22 грудня.

Актуальні питання, які порушувалися, – «Віра у контексті життя сучасного християнина, її значення і вага у суспільно-політичних процесах України сьогодення», «Забобони, ворожіння, сила зла», «Сила слова, яке будує і руйнує», «Літургія як молитва  заступництва Христа», «Чистота погляду на себе, людей і світ», – були  темами спілкування та роздумів, сперті на прикладах зі Святого Письма, історіях людей сьогодення, зокрема Божих чуд на парафії реколектанта о. Володимира Майки, сотрудника храму Вознесіння Христового смт Брошнева-Осади.

Для того щоб осягнути бажане, нам, як висловився проповідник, «треба підкоритися Богові і носити воду». Євангеліє описує, як сталося чудо в Кані Галілейській, де Ісус без пояснень просто попросив носити слуг воду, а вони без запитань Його послухали і виконали. «Віра слуг проявилась у послусі», - констатував реколектант, підсумовуючи тему з акцентом на те, що послух і підкорення Богові в обставинах нашого життя є чи не найважливішими складовими успіху наших молитов і прохань.

Рівно ж учасники реколекцій спільною молитвою підтримували Майдан, молились за Божу волю та його витривання, за представників влади, за мир і єдність, за хворих та потребуючих людей.

Присутні помолилися про заступництво покійної засновниці згромадження сестер Пресвятої родини - преподобної сестри Терези-Теклі Юзефів, тіло якої було перенесено та перепоховано в Гошеві, у крипті монастиря, відвідали Ясну гору, де помолилися Хресну дорогу та склади свої подячно-прохальні намірення перед чудотворною іконою Гошівської Богородиці.

 

Інфоцентр ПМВ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next