АКТУАЛЬНО

Завершилися Дні богопосвяченого життя в Івано-Франківській архиєпархії

Понеділок, 16 лютого 2015, 09:55
Завершилися Дні богопосвяченого життя в Івано-Франківській архиєпархії. Урочиста Архиєрейська Свята Літургія стала кульмінаційним моментом згаданого заходу, що тривав три дні.

Божественну Літургію очолив Архиєпископ і Митрополит Івано-Франківський Володимир (Війтишин) у співслужінні з владикою Йосафата (Мощича), Єпископа-помічника, о. Йосафата Бойка, ВС, синкела у справах монашества Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ та настоятелів місцевих чоловічих спільнот богопосвяченого життя.

Проповідь виголосив о. Йосафат Бойко, ВС, зазначивши, що “богопосвячене життя, день якого відзначає Католицька Церква саме в празник Стрітення Господнього, є способом життя самого Христа” і в такі непрості часи Церква закликає монашество, посвячених Богу осіб до особливого служіння ближнім і, у контексті нинішньої неділі – дня благодійсності і соціального служіння, до особливого служіння потребуючим”.

Проповідник прирівняв богопосвячених осіб до свічок, які всі люди тримали у руках засвіченими, мовляв, свічка корисна тоді, коли вона світить, навіть якщо згоряє, знищує себе для добра оточуючих. Подібно і богопосвячені особи, вони корисні, цінні, коли “згоряють” для Бога, для Церкви і для вірних через своє служіння і чинення діл милосердя.

Після Літургії Митрополит Володимир привітав всіх присутніх богопосвячених осіб від імені Церкви, духовенства і вірних, з оцим прекрасним празником і днем монашества.

Спільною світлиною та освяченням свічок завершилися Дні богопосвяченого життя.

www.katedra-ugcc.if.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next