АКТУАЛЬНО

Завершилися лижні змагання зі слалом-гіганту серед духовенства єпархій УГКЦ

Понеділок, 25 лютого 2019, 14:00
Шостий рік поспіль після Стрітення Господнього на базі гірськолижного курорту «Буковель» проходять між'єпархіальні змагання з лижного спорту.

Ідея популяризації здорового способу життя через приклад духовенства належала єпископу Коломийсько-Чернівецької єпархії Миколі Сімкайлу. З 2013 року охочих взяти участь у лижних змаганнях було близько ста. Цьогоріч їх – п’ятдесят чотири.

Традиційно спортивне свято розпочалося із Архиєрейської Божественної Літургії, яку у співслужінні з численним духовенством очолив Єпарх Коломийський Василь Івасюк.

Під час проповіді єпископ сказав, що Біблія не забороняє займатися спортом, головне, щоб фанатизм не перемістив Христа на друге місце. «Спорт, як і кожна добра справа, завжди мають своє опертя на Святому Письмі. Наша душа – це дорогоцінний алмаз, а тіло – це футляр для душі і храм Святого Духа. Тому ми повинні піклуватися про своє тіло, займатися хоча би фізкультурою, щоби бути здоровими і не стати тягарем для ближніх», – пояснив владика Василь.

Наостанок проповідник подякував організаторам та всім доброчинцям щорічних зимових змагань. «Іноді нам говорять, що дуже важко організувати служіння і відпочинок священика на парафії, бо грошей немає, людей немає… Але якщо є щире бажання і готовність вести людей до Бога, тоді назустріч вийде Сам Спаситель», – додав владика.

Після спільної молитви розпочалися змагання. За результатами двох спусків судді визначили переможців у кількох категоріях. Ними стали:

У категорії від 63 років і старші:

І місце – о. Михайло Смолінський (Львіська архиєпархія)

ІІ місце – о. Дмитро Кривецький (Івано-Франківська архиєпархія)

ІІІ місце – о. Ярослав Біляїв (Коломийська єпархія)

У категорії 1964-1983 рр. народження:

І місце – о. Віталій Токар (Івано-Франківська архиєпархія)

ІІ місце – о. Олексій Данилюк (Івано-Франківська архиєпархія)

ІІІ місце – о. Роман Дутчак (Тернопільсько-Зборівська архиєпархія)

У категорії від 35 років і молодші:

І місце – бр. Микола Скірчук (Коломийська єпархія)

ІІ місце – бр. Василь Качмарський (Івано-Франківська архиєпархія)

ІІІ місце – бр. Руслан Копей (Івано-Франківська архиєпархія)

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://kolugcc.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next