АКТУАЛЬНО

Завершилися реколекції для родин священиків Одеського та Кримського екзархатів

П'ятниця, 04 листопада 2016, 11:06
3 листопада 2016 року в Коблевому завершилися реколекції для священичих родин Одеського та Кримського екзархатів.

У рамках чергової пособорової зустрічі зі Cтратегії УГКЦ'2020, 2 листопада з доповіддю про молитву та служіння ближньому завітав митр. прот. Петро Керніцький, парох м. Мелітополя, щоби поділитися досвідом й особливостями оживлення парафії на південно-східних теренах наших екзархатів.

Отець Петро зумів за 23 роки пастирського служіння в Україні звести для Божої слави не один десяток каплиць і храмів. Його шлях подекуди був надзвичайно тернистим, а мета, яку отець ставив перед собою, здавалася неможливою для людей, проте можливою для Бога: «У спілкуванні з Богом потрібно ставати покірним, без масок. Люди чекають на свідчення священика, що Бог є Богом саме мого служіння, а найперше мого життя. Ми, священики, особливо повинні слухати голосу Божого, який до нас промовляє у Святому Письмі, приватній молитві та під час Божественної Літургії».

Реколекції містили в собі насичену програму, до якої входили приватні молитви, науки, спільні вервиці, духовні розмови священиків та їхніх дружин із владиками, бесіди й ділення думками під час круглих столів.

Владика Степан наголошував на любові до молитви: «Священик, слуга Божий, має молитися не лише за себе та рідних, а й за свою паству, за повірені йому парафії». Оскільки це були реколекції для священичих родин, єпископ особливу увагу звернув на спільну молитву в сім'ї: «Пропускаючи молитву, ми починаємо духовно деградувати».

У благодатний час реколекцій усі присутні мали можливість приступити до Сповіді та Святого Причастя.

На завершення владика-реколектант уділив усім учасникам архиєрейське благословення і повний відпуст. А владика Михайло (Бубній) подякував Екзарху Донецькому та присутнім за участь у цих духовних вправах на дорозі глибшого пізнання Бога.

Наступні реколекції для родин священиків заплановано провести в червні 2017 року.

Прес-служба Одеського екзархату УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next