АКТУАЛЬНО

Завершилися треті щорічні реколекції священичих родин Паризької єпархії

П'ятниця, 04 травня 2018, 19:21
Доброю традицією Паризької єпархії УГКЦ стало проведення реколекцій для родин душпастирів. Цього року така зустріч пройшла від 30 квітня до 2 травня в регіоні Альзас, у санктуарії Матері Божої Трьох Колосків (Notre Dame des Trois-Épis), який провадять отці редемптористи.

Посеред мальовничої природи та спокою святого місця духовні провідники – пані Маруся та отець Мирослав Татарини з Канади, запропонували учасникам змістовні науки та поділилися власним досвідом. За їхніми плечима – 37 років подружнього життя, троє дітей, академічна праця та багате душпастирське служіння. Їхнє глибоке духовне життя та внутрішній мир були тим великим багатством, яким вони ділилися, поєднуючи з реколекційними науками. Теми, над якими роздумували реколектанти, були: вінчання і священство, Різдво і Пресвята Трійця, відносини та вміння бачити людину.

Однією з основних тез родини Татаринів стало твердження: «Ми є не просто одруженими священиками, – ми є священичими родинами. А це значить, що вся родина залучена до служіння, і це служіння – служіння любові».

Гостями реколекцій була родина Максимців: пані Марія, о. Роман зі своїми дітьми з Ганновера (Німеччина). 

Учасники зустрічі висловлюють щиру подяку владикці Борису (Ґудзяку) за те, що запросив реколектантів та допоміг в організації цих реколекцій. А організаторами їх була родина Горецьких: добродійка Юстина та о. Святослав з Маквіллеру. Після закінчення всі були запрошенні на спільне барбек’ю в Український дім у Маквіллері.

Наступного року стараннями о. Адама Фігурека, синкела для душпастирів у Бельгії, реколекції відбудуться в Бельгії.

 За матеріалами www.ugcc.fr


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next