АКТУАЛЬНО

Завершився аудит Патріаршої курії УГКЦ

Вівторок, 12 грудня 2017, 15:47
«Ми є тут, щоб допомоги всій нашій Церкві звершувати якнайкраще пастирське служіння. Адже для того, щоб найкраще послужити людині, сьогодні потрібно бачити її інтегрально з усіх сторін!» ‒ такими словами звернувся Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав у вівторок, 12 грудня, під час телемоста між Києвом і Львовом, в рамках якого були представлені результати аудиту Патріаршої курії.

На заході були присутні працівники Патріаршої курії, члени робочої групи для впровадження Стратегії УГКЦ 2020 року «Жива парафія ‒ місце зустрічі з живим Христом» та робочої групи з проведення аудиту Патріаршої курії.

Представники аудиторської групи розповіли про методологію проведення аудиту, про його загальні висновки та напрацювання, які також матеріалізуються в рекомендаціях аудиту для майбутнього розвитку Патріаршої курії. Загалом аудитори подали свої рекомендації для оптимізації структур Патріаршої курії, їх конфігурації та кадрової політики.

«Раніше Предстоятель УГКЦ говорив, що аудит ‒ це не є податкова інспекція, а що це є аудит розвитку. Адже ми маємо “малювати” реальні картини, щоб надалі Патріарша курія працювала ефективніше. Аудит ‒ це не суд і ми не шукаємо провин, але ми пропонуємо шляхи розвитку», ‒ зазначив владика Кен (Новаківський), голова аудиторської групи.

Ольга Вох, член аудиторської групи, представляючи отримані кількісні і якісні показники, наголосила, що всі питання та проблеми Патріаршої курії не будуть розв’язані сьогодні чи навіть цього року. Також у жодному разі ці проблеми не будуть розв’язані аудиторами, бо їхня роль полягає не в цьому. Цей процес розвитку відбуватиметься поступово і вимагатиме великої зрілості, дозрівання і великої структуризації та співпраці всіх співробітників Патріаршої курії, а саме керівників підрозділів. Тому майбутній розвиток Патріаршої курії також означає готовність до змін.

«З підсумків аудиту виникають запитання: що робити з цим багатством (різноманітності структур)? Як зробити так, щоб вони працювали як один організм? Як зробити, щоб їхня робота мала якомога кращий результат і вплив на життя Церкви, враховуючи певні обмеження бюджету?» ‒ закликає до роздумів Ольга Вох.

Наостанок Глава Церкви подякував усім працівникам за активну і плідну працю в загальній філософії розвитку Патріаршої курії. Адже аудит і майбутній розвиток Патріаршої курії ‒ це не тільки робота задля якогось результату, а й задля самого процесу.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next