АКТУАЛЬНО

Завершився проект навчання священиків - МАПа

Понеділок, 13 листопада 2017, 21:39
Упродовж року понад 20 священиків УГКЦ узяли участь у своєрідному вишколі, який складався з п'яти модулів із конкретним переліком занять.

МАПа – молодіжний апостолят парафії. Саме під такою назвою стартував проект навчання священиків. За словами о. Ростислава Пендюка, ініціатора та розробника курсу, ідея створити простір, де всі охочі душпастирі зможуть дізнатись про  якісні інструменти праці із молоддю та навчитись ними користуватись, зародилася вже давно. І вже цього року її вдалося втілити в життя.

Молодь творить суспільство і Церкву, тому священики як ніхто інший мусять вміти знаходити з нею спільну мову. А це, особливо у час динамічних змін, справжній виклик. Режими “виховання”, “авторитет”, “традиція” вже давно не працюють у молодіжних колах у звичних для нас проявах. Ніхто не піде з вами на зустріч, якщо ви моралізатор або роздаєте накази. Сучасну молодь здатен виховати виключно той, хто виховує і розвиває себе – всесторонньо, хто вголос заявляє про свої цінності і живе ними.

Стартувала програма у травні, а вже 9 листопада всі учасники отримали сертифікати. За цей час впродовж п’ятьох модулів, тривалістю тиждень кожен, із священиками працювали українські та зарубіжні професіонали із різних галузей, ділячись своїм досвідом.

Вміти слухати запитання молоді, відповідати на них, розуміти і виправдати очікування молодих, творити команду активних навколо себе – це лише незначний перелік змістового курсу навчання.

Організатори сподіваються, що пілотна версія МАПи – це лише перший крок, який мусить сколихнути ширші кола священиків і спонукати їх до постійного навчання задля  якісного діалогу з молоддю.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.dyvensvit.org

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next