АКТУАЛЬНО

Завершився Собор Івано-Франківської архиєпархії

Понеділок, 09 грудня 2019, 10:30
Протягом двох днів, 7-8 грудня 2019 року, в Івано-Франківську тривав Собор Івано-Франківської архиєпархії.

7 грудня в приміщенні Духовної семінарії розпочався Молебень до Пресвятої Богородиці, який очолив архиєпископ і митрополит Івано-Франківський Володимир Війтишин у співслужінні із секретаріатом Архиєпархіального собору. Загалом участь у роботі першого дня взяли сто двадцять сім делегатів з усіх протопресвітеріатів. Відразу після молитви канцлер курії Івано-Франківської архиєпархії о. Віталій Федун зачитав декрет архиєпископа і митрополита Володимира про відкриття Собору.

Опісля емігранти Віталій та Наталя Попадини разом зі своїми дітьми – родина, яка повернулася із Канади і живе в Україні, врочисто внесли до каплиці Святе Письмо, що стало символом живої присутності Господа нашого Ісуса Христа серед учасників зібрання.

Згідно розпорядку Собору далі відбувалися виступи доповідачів та співдоповідачів: п. Тетяни Середюк, о. Івана Стефурака, о. Івана Гудзя, о. Олега Каськіва, о. Йосафата Бойка, ВС, та о. Йосафата Хаймика, ЧСВВ.

Після обіду розпочалася робота в групах, під час якої кожен делегат зміг висловити свої думки та долучитися до створення Соборових резолюцій. Усі сто двадцять сім учасників були розділені на п’ять груп, кожну з яких провадив керівник. У підсумку делегати сформували резолюції, за які проголосували, подавши на розгляд архиєпископу і митрополиту Володимиру.

У неділю, 8 грудня, в архикатедральному і митрополичому соборі Воскресіння Христового Архиєрейською Божественною Літургією завершився Архиєпархіальний собор. Молитву очолив архиєпископ і митрополит Івано-Франківський Володимир Війтишин.

Наприкінці Божественної Літургії канцлер курії архиєпархії о. Віталій Федун зачитав резолюції Собору, які будуть передані як пропозиції на Патріарший собор, що проходитиме у Львові 26–29 серпня 2020 року.

«Ці резолюції є нашою дорожньою картою на ближчих п’ять років. Вони вказуватимуть нам, як маємо служити та розвиватися у нашій архиєпархії», – зазначив у своєму слові митрополит Володимир.

На завершення зустрічі владика подякував усім делегатам та учасникам Собору за спільну працю на добро Церкви та українського народу.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами  http://ugcc.if.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next