АКТУАЛЬНО

Завершився цикл семінарів про лідерство глухих та розвиток їх культури у Церкві

Четвер, 26 листопада 2015, 11:08
Цими днями завершився цикл семінарів "Лідерство глухих у Церкві" і "Розвиток культури глухих у Церкві". Ці заходи організовані Відділом соціальних питань Патріаршої Курії УГКЦ і Центром душпастирства осіб з вадами слуху "Надія" УГКЦ, що сприяло активному обміну між спільнотами глухих у Церкві. Загалом, було проведено п’ять семінарів, на яких були присутні більше ніж 80 нечуючих осіб і членів їхніх сімей. Повідомив о. Олег Лазуркевич.

Отець Олександр Михалусь, СДБ, провідник духовних вправ, зосереджував увагу учасників на особі Ісуса Христа. За його словами, лідер в Церкві повинен уподібнюватися до характеру Христа, бути носієм справжнього смирення і відповідати за поручених йому. Також наголос ставився на особистій внутрішній переміні, це та річ, без якої важко говорити про якийсь розвиток.

"Завданням лідера є те, щоб різні люди в спільноті працювали разом, збагачували один одного і формували одну картину. Лідерство - це лише мотивація, а за нею повинна йти  реалізація і сама праця із залученості в спільноті. Тобто треба ставати лідерами, на противагу інертності - вже бути лідером, - коментує о. Олег Лазуркевич. - Лідерська роль - вираховувати, що саме члени спільноти цінують більше за все і що менше за все".

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next