АКТУАЛЬНО

Закінчився ювілейний екотабір «Метаноя»

П'ятниця, 23 серпня 2019, 15:50
Уже традиційно в першій половині серпня у с. Крилос, що в Галицькому районі, пройшов архиєпархіальний духовно-екологічний табір «Метаноя», який вже вп’яте поспіль організовує Бюро УГКЦ із питань екології.

Участь у цьогорічному наметовому таборуванні взяло близько 70 дітей віком від 10 до 14 років.

Протягом восьми днів, учасники мали змогу роздумувати над роллю і значенням дарів Святого Духа в житті християнина. Програмою таборового дня була передбачена щоденна Божественна Літургія з тематичною проповіддю, катехизація, молитва на вервиці, тематичні творчі завдання, ну і, звісно ж, – розваги у формі різноманітних ігор, бансів, квестів, естафет і спортивних змагань. Традиційно метанойці взяли участь у нічних чуваннях перед Крилоською чудотворною іконою Божої Матері з 12 на 13 серпня, і одержали архиєрейське благословення з рук преосвященного владики Йосафата Мощича, який очолив моління в Успенському соборі.

Екологічна складова табору охоплювала плекання в дітей бережливого ставлення до Богом сотвореного світу та формування відповідальності за особисті вчинки, щоб якомога меншої шкоди завдавати довкіллю. Так, діти мали змогу навчитися мінімізувати використання електроенергії та води, попрактикуватися в роздільному зборі відходів, ознайомитися із вмістом ековалізи, перевірити свої екознання на брейн-ринзі та екоквесті.

Окрім цього, діти відвідали Музей народної архітектури і побуту Прикарпаття, розташований у лісовому масиві поблизу Крилоса, а також побували в с. Маріямпіль, де помолилися в місцевому храмі, ближче ознайомились із монастирем отців капуцинів, відвідали руїни замку Яблоновських, пройшлися найстарішим в Івано-Франківській області дендропарком, помилувалися прекрасними краєвидами з берега Дністра та внаочно пригадали історію гріхопадіння та спасіння людини в Біблійному саду.

Управління табору разом із командою креативних аніматорів здійснював референт Екобюро в Івано-Франківській архиєпархії о. Михайло Дзуль, а духовну опіку над таборовиками забезпечував о. Назарій Мицко, екореферент Чернівецької єпархії.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ із питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next