АКТУАЛЬНО

«Завершується Рік Божого милосердя, але милосердя має тривати, щоб уприсутнювати любов Бога для всього світу», – владика Богдан (Дзюрах)

П'ятниця, 18 листопада 2016, 13:04
15-17 листопада в Патріаршому домі Української Греко-Католицької Церкви (м. Львів) відбулися реколекції для єпархіальних та екзархальних референтів, а також працівників центрального офісу Бюро УГКЦ з питань екології. Духовні вправи, в серці яких було Боже милосердя, провів владика Богдан (Дзюрах), голова оргкомітету Ювілейного року в УГКЦ.

Реколекції розпочались Молебнем до Христа Милосердного. Під час семи реколекційних наук, кожна з яких була інтегрована у відповідне Богослужіння, особливі акценти були поставлені на роздуми про правдивий образ Бога, природою якого є любов та милосердя.

«Бог є любов і Його любов є дуже особистою. Він не лише дає нам свою любов як дар від себе, але із себе - сам себе: “Бог бо так полюбив світ, що Сина свого єдинородного дав, щоб кожен, хто вірує в Нього, не загинув, а жив життям вічним” (Ів. 3, 16)... Спотворений образ Бога провадить до руїни людини і її оточення, правдивий образ Бога любові та милосердя дозволяє нам жити і бути дієвими посередниками Божественного життя», – наголосив владика Богдан.

Реколектант звернув увагу на важливість особистої зустрічі з Христом, яка є одночасно безмежною благодаттю і великим викликом. Для того щоб перемінити світ на краще, потрібно відкритися Божій любові і дозволити перемінити своє серце. Для багатьох це може бути великою провокацією, в основі якої є гріх і небажання міняти свої гріховні комфортні звички. Однак на порядку денному стоїть питання «бути чи не бути» – питання життя вічного, особливим ключем до якого є милосердя у «слові, ділі та молитві».

«Завершується Ювілейний рік Божого милосердя, але милосердя має тривати, щоб уприсутнювати любов, ніжність і доброту Бога для всього світу», – підсумував актуальність теми Божого милосердя Секретар Синоду Єпископів УГКЦ.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

 
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next