АКТУАЛЬНО

Збережемо життя захисників: військовослужбовці ЗСУ регулярно отримують захисні бронежилети з Івано-Франківська

Субота, 02 квітня 2022, 21:36
Архиєпархіальний координаційний антикризовий центр, що активно діє в Івано-Франківську з моменту загарбницької війни росії проти України, щодня трудиться для допомоги людям, яких особисто зачепила ця війна. Допомога стосується як вимушено переселених осіб, так і людей, які досі перебувають під ворожими обстрілами у рідних містах.

Окремим видом діяльності Центру стала праця для допомоги нашим захисникам – українським військовослужбовцям. Щоб допомогти вберегти їхнє життя, за більш ніж місяць активних воєнних дій було організовано перевезення понад пів тисячі бронежилетів італійського виробництва.

«Завдяки нашій добрій співпраці з однією з українських громад в Італії та за підтримки багатьох жертводавців як в Італії, так і в Івано-Франківську, нам вдалося налагодити доставку військових кевларових бронежилетів. Усі вони проходять перевірку місцевими військовими експертами, а опісля передаються для наших військовослужбовців уже на передову», – пояснює о. Іван Стефурак, координатор проєкту.

За його словами, доставлені бронежилети мають четвертий ступінь захисту, який за оцінкою військових доволі добре захищає від найбільш розповсюджених сучасних куль і водночас зберігає не занадто перевантажені вагові характеристики.

«Беручи кожну деталь до рук, щоразу молитовно промовляєш про себе, що найкраще, щоб у нікого з наших захисників взагалі не влучила жодна куля! Але якщо таке нещастя комусь таки трапиться, то нехай цей захисний засіб з Божою допомогою буде надійною охороною та збереженням життя! І таким чином ми відправляємо нашим воїнам не тільки бронежилети, а насамперед наш молитовний щит!» – каже священнослужитель.

Після доставлення бронежилетів до розподільчого центру архиєпархії, їх ретельно сортують, вставляють всередину всі необхідні елементи та готують для передачі як безпосередньо військовим, так і різним волонтерським та громадським організаціям, які беруть участь у цьому спільному проєкті, доправляючи допомогу на фронтові місця, де виникає в цьому найбільша потреба.

Волонтери, серед яких численні семінаристи, і самі переконані, що таке служіння справді принесе користь тим, хто сьогодні ризикує власним життям заради захисту своїх краян та забезпечення мирного неба над Україною.

 «Якщо цей бронежилет врятує комусь життя, то, думаю, ми недаремно тут служимо і працюємо», – зізнається семінарист-волонтер Тарас.

Пригадуємо, що з моменту російської війни в Україні Архиєпархіальний координаційний антикризовий центр зумів організувати свою роботу за кількома основними напрямками, зокрема: лікування, проживання та харчування переселенців, організація та передача гуманітарної допомоги в зону бойових дій. Відтак адмінбудівлі архиєпархії та приміщення, які надали парафіяни, регулярно дають прихисток для вимушено переселених осіб. Окрім поселення та забезпечення медичного супроводу в Лікувально-діагностичному центрі святого Луки, усі вони також отримують безкоштовне харчування. Більша частина з них старається активно допомагати та ставати волонтерами.

Департамент інформації
Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next