АКТУАЛЬНО

У Кримському екзархаті провели збори священиків

Четвер, 18 серпня 2016, 10:25
17 серпня 2016 р. в м. Керч у храмі Святих Володимира і Ольги відбулися збори духовенства. На них прибули всі священики, які на сьогодні служать у Криму: о. Богдан Костецький з м. Євпаторії, о. Олексій Горобець-Долматов, ЧСВВ, із м. Севастополя, о. Григорій Палига, ЧНІ, з м. Ялти й о. Роман Боруцький з м. Керч.

Збори розпочалися зі Святої Літургії, яку очолив декан Кримський, місіонер Божого милосердя, настоятель Святопокровського храму м. Євпаторії протоєрей Богдан Костецький.

У своєму слові о. Богдан передав усім присутнім вітання та архиєрейське благословення адміністратора Кримського владики Михайла (Бубнія). Висловлюючи вдячність усім отцям за нелегке служіння у Криму, священик наголосив, що наше завдання як пастирів – захищати і підтримувати свою паству, згуртовувати її і вести до спасіння, особливо тепер, у непрості часи випробовувань. «І ми маємо для цього силу, бо проповідуємо не себе, а лише Христа і Його волю», – сказав о. Богдан.

Після Богослужіння в церковній світлиці в невимушеній братерській атмосфері відбулася бесіда-діалог. Отець-декан ознайомив душпастирів з останніми декретами та розпорядженнями Правлячого архиєрея та інструкціями курії Кримського екзархату.

Відтак кожен із священиків мав можливість задати запитання, які його хвилювали, і спільно шукати шляхи їх вирішення.

Молитвою та закликом до миру, любові й братерської єдності закінчилися екзархальні збори у Криму.

Стефанія Дробіняк, Крим

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next