АКТУАЛЬНО

Здоров’я планети в наших руках

Понеділок, 23 жовтня 2017, 17:45
20 жовтня відбулося дитяче екологічне паломництво до Свято-Покровського монастиря отців василіан у смт Покотилівка, що на Харківщині. Участь у прощі взяли діти парафії Пресвятої Тройці м. Полтави.

У першій частині екологічного паломництва парафіяльні діти мали можливість вперше в житті відвідати екопарк Фельдмана у м. Харків. Це масштабний унікальний для України благодійний проект. Також це, свого роду, створення соціально-активного середовища, в якому і дорослі, і діти відчувають, що все живе на Землі є однією великою родиною, в якій немає місця агресії, а є тільки взаємоповага, любов та дружба.

Ірина Верига, заступник директора «Карітас Полтава-Всесвіт» розповідає, що для більшості дітей така поїздка дала можливість вперше побачити дивовижний Богом створений світ так близько:

«Діти змогли побачити рідкісних тварин, яких в парку близько 200 видів. Цікавим і пізнавальним стало знайомство з верблюдами, тиграми, левами, шимпанзе, мавпами та улюбленцями малюків – єнотами, а стадо ослів, лам, оленів, кіз порадувало можливістю близького спілкування в зоні Контактного зоопарку», – коментує п. Ірина

Слід зазначити, що екологічне дитяче паломництво проходило під гаслом «Здоров’я планети в наших руках».

Для проведення другої частини паломницької мандрівки відкрив свої гостинні двері Храм Покрову Пресвятої Богородиці у смт Покотилівка.

Отець Микола Микосовський, ЧСВВ, голова комісії у справах молоді у Харківському екзархаті, відслужив молебень до Пресвятої Богородиці. У своїх молитовних проханнях душпастир разом з дітьми молилися за Богом створений світ та за всіх потребуючих в Україні.

У своєму душпастирському слові отець Микола наголосив на важливості християнського виховання, з його вуст діти почули нагадування про відповідальність за чарівний світ, створений Богом для нашого спільного щастя.

Згодом, священик та полтавські парафіяни організували для дітей екологічно-поетичний конкурс, під час якого кожен учасник мав завдання  скласти вірш про Богом створений світ.

У своїй поезії діти намагалися відкрити актуальні сучасні екологічні проблеми та віднайти способи для їх подолання задля збереження Богом створеного світу.

Зокрема, дитяча поезія вказувала на проблеми забруднення  повітря, сміття, вирубки  лісів, а також закликали до збереження краси рідної землі. І все це лунало з щирих уст маленьких поетів.

Парафія Пресвятої Тройці м. Полтави висловлює щиру подяку о. Йосифу Щуру, настоятелю Свято-Покровського монастиря, за організацію обіду для дітей парафії та о. Миколі Микосовському за душпастирське слово, поетичний супровід та створення доброї родинної та домашньої атмосфери під час дитячого екологічного паломництва.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next