АКТУАЛЬНО

Зелені свята в Будапешті

Середа, 22 червня 2016, 14:49
19 червня, у день Зіслання Сятого Духа, відбулася святкова Божественна Літургія для українців Угорщини в болгарському храмі Святих Кирила та Методія. Літургію очолив отець Дам‘ян Габорій, відповідальний за пасторальну діяльність УГКЦ в Угорщині, а супроводжував своїм співом український церковний хор з Рима. На завершення свята хористи з Рима представили в храмі концерт духовної пісні.

У другий день свята, на Пресвяту Трійцю, Літургію своїм співом прикрашав львівський квартет «LeonVinci». Цього дня в храмі було освячено зелені віття та буклети. А діточки з парафії отримали благословення від отця Дам‘яна в дорогу до дитячого табору «Артек», що на Буковелі.

Після цього в болгарському культурному центрі відбувся святковий концерт з нагоди Зелених свят. Святкову програму розпочали учасники львівського квартету «LeonVinci», які своїми чудовими голосами зачарували всіх присутніх у залі. Святковий день своїм виступом завершили вихованці хореографічної школи при Національному заслуженому академічному ансамблі танцю України імені Павла Вірського.

У святкуваннях взяли участь українці з різних куточків Угорщини, а також угорці, словаки, болгари.

Організаторами свята були: Державне самоврядування українців Угорщини, Національне самоврядування українців Ференцвароша і Товариства української культури Угорщини.

За матеріалами прес-служби УГКЦ в Угорщині

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next