АКТУАЛЬНО

Згромадження дочок Матері Божої Неустанної Помочі у Новояворівську обрало нову настоятельку

Четвер, 31 травня 2018, 13:19
30 травня 2018 року в головному домі Згромадження дочок Матері Божої Неустанної Помочі у Новояворівську відбулися вибори настоятельки Згромадження.

Це Згромадження єпархіального права, отже, у виборах узяли участь представники Архиєпископа і Митрополита Львівського – Єпископ-помічник Володимир (Ґруца) та синкел у справах монашества ієрм. Юстин Бойко.

Виборче засідання розпочалося Божественною Літургією у храмі Святих апостолів Петра і Павла у Новояворівську отців редемптористів, при якому також служать сестри Згромадження. Літургію очолив владика Володимир у співслужінні з ігуменом монастиря і настоятелем храму ієрм. Іваном Горбанем  та ієрм. Юстином Бойком.

Під час проповіді владика Володимир звернув увагу на те, що в кожному християнському виборі повинна бути відкритість до дії Духа Святого. І хоча люди, які очолюють монашу спільноту, змінюються, та не змінюється мета монашого життя – молитва і служіння.

Після Літургії сестри, уповноважені до голосування, разом з представниками Архиєпископа розпочали вибори. На початку владика Володимир звернувся з коротким словом, а опісля ієрм. Юстин Бойко роз’яснив присутнім канонічну процедуру виборів настоятельки Згромадження.

В результаті голосування абсолютною більшістю голосів настоятелькою Згромадження дочок Матері Божої Неустанної Помочі терміном на чотири роки обрано сестру Ґеорґію (Галину) Бесагу.

Оголошення результатів виборів відбулося у монастирській каплиці. Владика Володимир привітав новий провід Згромадження, а водночас висловив вдячність сестрі Михаїлі Довгунь, яка дотепер виконувала служіння настоятельки Згромадження.

Виборче засідання завершилося урочистим многолітствієм та спільною фотографією.

Інформаційна довідка

Сестра Ґеорґія (Галина) Бесага народилася 23 липня 1974 р. у с. Салаші Яворівського району Львівської області.

До монастиря вступила у 1997 р. З 2009 р. до 2012 р. була настоятелькою Товариства дочок Матері Божої Неустанної Помочі. З 2012 р. до 2014 р. сповняла служіння магістри новіціату.

29 грудня 2015 року декретом Високопреосвященного владики Ігоря, Архиєпископа і Митрополита Львівського УГКЦ, Товариство було підняте до рангу Згромадження.

Зараз сестри виконують своє служіння при храмі Святих апостолів Петра і Павла у Новояворівську та при храмі Успіння Пресвятої Богородиці в с. Страдч Яворівського району Львівської області. Також вони провадять порадню для родин при парафії Вознесіння Господнього у м. Львів.

Повідомив ієрм. Юстин Бойко,
синкел у справах монашества Львівської архиєпархії


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next