АКТУАЛЬНО

Згромадження Воплоченого Слова організавало паломництво місцями Івана Павла ІІ

Середа, 30 квітня 2014, 14:13
Завершилося п'ятиденне паломництво місцями Папи Івана Павла ІІ, організоване Згромадженням Воплоченого Слова.

Як повідомив Департаменту інформації отець Йосафат Бойко, паломництво тривало з 23 по 27 квітня. У ньому взяла участь група, що складалася із 44 осіб.

Проща завершилася урочистою Літургією в Ченстохові в день, коли Івана Павла ІІ було проголошено святим. Службу Божу очолив єпископ-емерит Ченстохови Антоній Длугош на площі перед базилікою Богородиці з Ченстохови.

«Оскільки наша проща приурочена до канонізації духовного отця нашої Чернечої родини Воплоченого Слова, ми вирішили пізнати краще його особу та познайомитися з місцями, де народився, жив і служив святий Іван Павло ІІ», - пояснив о. Йосафат.

Священик вважає Івана Павла ІІ «сином польського народу, який цей народ любив і ніколи його не соромився». «Його мати мала українське коріння, що певним чином і єднає наші народи. Він дав приклад кожному християнину, як треба любити свій народ, свою землю, свою мову та бути вдячним Богові за ці дари. Цього нас вчить Церква і четверта Божа заповідь», - пригадав отець Йосафат.

Паломники зокрема відвідали Вадовіце – місто, де народився Кароль Войтила, майбутній Папа, Кальварію Зебжидовську, Краків. А також концентраційні табори «Освенцім» (Аушвіц) та «Біркенбау». Завершилася проща в Ченстохові.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next