АКТУАЛЬНО

Згромадження Воплоченого Слова провели прощу до Зарваниці

П'ятниця, 16 жовтня 2015, 10:41
У щорічній прощі «за християнські родини та нові покликання до богопосвяченого стану», яку організовує Згромадження Воплоченого Слова до Зарваниці, взяло участь понад тисяча осіб.

Вона зазвичай відбувається в суботу перед празником Покрови Пресвятої Богородиці і цього року припала на 10 жовтня. У ній взяли участь 15 священиків, близько 40 монахинь і численні вірні, парафіяни та друзі Чернечої родини Воплоченого Слова з різних міст України. Подячну Божественну Літургію в соборі Зарваницької Божої Матері очолив владика Теодор (Мартинюк), Єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ.

Проща до Зарваниці, яку організовує наше Згромадження, має одну мету – з’єднати у молитві та спілкуванні всіх вірних-мирян, якими опікуються та яким служать священики та сестри нашого Згромадження в різних місцях України. Цього року ми мали представників із різних міст України – це Івано-Франківщина, Вінниця, Дубове (Закарпаття), Стрий, Львів,  Бурштин та інші.

Наша проща була присвячена двом ювілеям – Рокові митрополита Андрея та Рокові богопосвяченого життя в Католицькій Церкві. Це було паломництво подяки Богові та Марії Зарваницькій – кожної осені ми прагнемо спільною молитвою подякувати Богові за наших вірних, друзів, парафіян, а також паломництво прохання – ласки витривалості в покликанні для всіх богопосвячених осіб та за нові покликання до такого стану життя служіння Богові.

Усі з’їхалися до старої церкви, а відтак урочисто зі співом пісень пішою ходою направилися до Собору, на площі перед яким було представлено намірення прощі та всіх присутніх, священиків і делегації. Відтак було представлено випуск церковних календарів на 2016 рік із ображеннями ікон та образів з храму Святих Кирила і Методія в Івано-Франківську.  Потім всі присутні приступали до святого таїнства Покаяння та взяли участь у Божественній Літургії, яку очолив владика Теодор (Мартинюк). Єпископ звернувся до присутніх зі словом про Марію, а також побажав всім представникам Згромадження Воплоченого Слова наснаги до апостольського служіння.

Відтак відбулося освячення води біля джерела, а потім святкова трапеза та маленька концертна програма на площі перед Собором, де всі присутні споживали їжу та святкували.

По трапезі всі взяли участь у Хресній дорозі, на якій з проповіддю звернулися о. Теодосій Савчук, ВС (Вінниця) та о. Андрій Кудлик, ІІІ Чин ВС (Івано-Франківськ). Зокрема, о. Андрій, звернувся до присутніх зі словом про родину, як її треба захищати і пропагувати, як українські родини повинні дбати за численне потомство, посилаючись на слова митрополита Андрея Шептицького. На завершення Хресної дороги о. Йосафат Бойко, ВС, нагадав про потребу молитися за родини, підтримувати Папу Римського та Патріарха і єпископів у цьому непростому завданні – голосити правду про родину і сім’ю, бо від цього залежить  добро нашого народу.

На завершення всі отримали благословення біля джерела та приступили до чудотворної ікони Зарваницької Божої Матері.

о. Йосафат Бойко, ВС 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next