АКТУАЛЬНО

Згромадження Воплоченого Слова провело літні табори для дітей, молоді і старших

Вівторок, 11 серпня 2015, 12:53
Цього літа, як і щороку, отці і сестри Згромадження Воплоченого Слова з Івано-Франківська організували кілька християнських виїзних таборів для дітей, молоді і старших. Традиційними стали і місця проведення літнього відпочику: жіночий табір провели в Яблуниці, два дитячі табори – в с. Люча Косівського р-ну, підлітковий, молодіжний та чоловічий – на Драгобраті, що в Закарпатті, на висоті 1400 метрів над рівнем моря. Покровителем літніх таборів був митрополит Андрей Шептицький, як образ Доброго Пастиря, котрий дбає про своїх овець.

У двох дитячих таборах розважали над темою «ІСУС – ДОБРИЙ ПАСТИР». Під опікою отців Петра Цідила, ВС, та Ігора Тузика, ІІІ чин ВС, сестер-монахинь та аніматорів із числа молоді, діти звикали до самостійного життя в умовах невеличкої сільської школи. Для багатьох це був перший досвід відпочинку без батьків і живого досвідчення присутності Бога як доброго Батька і Пастиря. Учасниками дитячих таборів у двох заїздах різних вікових категорій від 8 до 13 років було 220 осіб. Обидві групи мали щоденну Святу Літургію, катехизаційні науки, цікаві ігри та конкурси, походи в ліс і сходження на Карпатські вершини. Традиційно діти були поділені на команди, які змагалися між собою упродовж усіх днів таборування.

Під такою ж темою «Ісус – Добрий Пастир» відбувався і цьогорічний підлітковий табір, який зібрав 104 учасники. Підлітки віком від 14 до 16 років мешкали в наметах у сосновому лісі в урочищі Драгобрат, поруч із відпочинковою базою «Оаза». Її гостинний господар Петро Грапенюк вже 10 років поспіль допомагає в проведенні табору, надає господарські приміщення, електрику, облаштовує територію наметового містечка. Учасники табору мали два походи - на гору Близниця (1881 м) і похід на озеро Герешаска (1577 м). У сонячні дні провели захоплюючі «мокрі ігри», спортивні турніри, а вечорами біля ватри команди змагалися в різноманітних конкурсах, де діти змогли проявити свої таланти, здібності та інтелект.

За подібною програмою відбувався і молодіжний табір, який зібрав 71 учасника. Молодь віком від 17 до 25 років роздумували над іншою темою: «Блаженні чисті серцем». Цю тему запропонував Папа Франциск у рамках трирічної підготовки до Світового дня молоді в Кракові 2016 р. Молоді люди детально вивчали послання Святішого Отця та роздумували над його словами упродовж тижня, чому сприяли проповіді о. Софрона Зелінського, ВС, головного організатора усіх таборів. Тож цьогорічний молодіжний табір, за його словами, більше нагадував реколекції, аніж відпочинок на природі. Майже всі учасники табору приступили до св. таїнства Сповіді, а одна з учасниць (з Хмельницької обл.) приступила до першої Сповіді. Загалом на молодіжному таборі були студенти з Вінниці, Стрия, Бурштина та Івано-Франківська, де існують монастирі Згромадження Воплоченого Слова.

Дякуємо Богові за можливість літнього відпочинку, а всім жертводавцях за допомогу і підтримку.

 

Прес-центр Згромадження Воплоченого Слова

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next