АКТУАЛЬНО

За жертв Голодомору в Україні молилися в Канаді

Понеділок, 30 листопада 2020, 17:28
У неділю, 29 листопада, парафіяни та священнослужителі українського греко-католицького собору Святого Івана Хрестителя, що в столиці Канади Оттаві, долучилися до поминальних заходів за жертв Голодомору в Україні, які цими днями відбувалися в багатьох країнах світу.
Фото: Ірина Шеремета Фото: Ірина Шеремета Фото: Ірина Шеремета Фото: Ірина Шеремета

Українців, винищених голодом, молитовно пом’янули під час Літургії. Опісля від імені Посольства України в Канаді до учасників звернулася аташе у справах культури Оксана Кизима. Вона подякувала українській громаді Канади за те, що невтомно доносить правду світові про Голодомор.

«Ці зусилля неоціненні. В Едмонтоні вперше у світі встановлено пам’ятник жертвам Голодомору. У Канаді на федеральному та провінційному рівнях прийнято закони, які визнають Голодомор українського народу геноцидом. Країною мандрує спеціальний автобус, який в інтерактивному форматі розповідає про звірства совєтського режиму. Канадські дослідники ініціюють петицію, яка закликає зафіксувати термін "Голодомор" в англійських словниках. І саме тут завдяки українській громаді, на Парламентському пагорбі, щороку запалюють свічку пам’яті. І ви запалюєте свічки пам’яті у своїх оселях. Дякуємо вам за це. Дякуємо, що спільно молитеся за безвинно убієнних жертв Голодомору», – зазначила вона.

Жертв Голодомору було вшановано також хвилиною мовчання, а завершився захід поминальною панахидою.

Впродовж усього минулого тижня жертв Голодомору в Україні, окрім Оттави, згадували й у інших провінціях Канади. Здебільшого це були заходи в режимі онлайн.

Крім того, у Канаді 28 листопада 87-ті роковини Голодомору відзначили на державному рівні. До заходів долучилися очільник Канадського уряду Джастін Трюдо, політичні діячі, громадські організації та небайдужі люди.

Департамент інформації УГКЦ
за повідомленням о. Йоакима Ковальчука, ЧСВВ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next