АКТУАЛЬНО

Жертв Голодомору вшанували в Івано-Франківську

Понеділок, 27 листопада 2017, 12:59
У день вшанування пам'яті жертв голодоморів семінаристи Івано-Франківської духовної семінарії разом з отцями настоятелями запалили свічку пам'яті.

Розпочалося дійство на Вічевому майдані. Семінарійний хор виконав молитву «Отче наш» і ще декілька композицій. Глядачам розповіли про страшні часи голодоморів в Україні і їх трагічні наслідки для українського народу.

«Наслідки цих голодоморів ми відчуваємо і сьогодні. Адже війна, що триває на Сході, є його наслідком, бо, фактично, був змінений етнічний склад Української Держави. Ми тішимося, що Західна Україна не пережила такого голоду. Пригадую свого дідуся, який все життя в себе на горищі тримав харчі, бо боявся голоду. Він бачив тих людей, які в 1946-1947 році тікали в Західну Україну, щоб поїсти. Для нас – це велика пам'ять», - зазначив міський голова.

Тоді всі спільно пройшлися ходою до меморіального скверу, де священнослужителі різних конфесій відслужили панахиду за померлих в часи голодоморів. Супроводжували служіння співом брати-семінаристи.

На завершення всі спільно запалили лампадки, які поставили під хрестом. «Для кожного з нас пам'ять про ці страшні події, – зазначили організатори заходу, – є нагадуванням про цінність життя і про цінність людяності та любові одне до одного».

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.ugcc.if.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next