АКТУАЛЬНО

Жертводавці зі Стрийської єпархії передали українським військовим чотири автомобілі

Середа, 29 травня 2019, 16:39
У травні 2019 року жертводавці зі Стрийської єпархії на потреби українських військових передали чотири автомобілі. Чин освячення автомобілів звершив єпископ-помічник Стрийської єпархії Богдан Манишин. Архиєрей помолився за солдатів та від імені вірних Стрийської єпархії подякував за готовність захищати Батьківщину.

Один із автомобілів є пожертвою учасника бойових дій Андрія Снігура та Юрія Чернецького. Другий – подарунок від священника Стрийської єпархії о. Ігоря Марусина та парафіян храму Святих Бориса і Гліба з Жидачева. Ще дві автівки придбали за кошти жертводавців та відремонтували завдяки зусиллям військових капеланів. Три автомобілі передали в зону АТО солдатам Стрийської військової частини, а четвертий – для потреб одного з кораблів ВМС.

Варто зазначити, що разом з автомобілями, спільнота «Добросії», що діє при катедральному храмі Успіння Пресвятої Богородиці, передала маскувальну сітку для потреб ВМС України. Це вже сто двадцять восьма сітка, яку сплели учасниці спільноти від початку війни на Сході України.

За час проведення АТО в храмах Стрийської єпархії звершуються моління за українських військових та за мир в Україні, а також люди через свої пожертви допомагають у придбанні військової амуніції та медикаментів, які передаються безпосередньо у військові підрозділи.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами stryiugcc.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next