АКТУАЛЬНО

Жителі смт Войнилів на Франківщині вчилися будувати Царство Боже «в мініатюрі»

Четвер, 06 квітня 2017, 14:00
4 квітня 2017 року Божого з ініціативи о. Мирона Ящука, декана Войнилівського, Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ та за підтримки Бюро УГКЦ з питань екології в смт Войнилів було проведено екологічну Хресну дорогу.

Хресну дорогу проводили о. Володимир Містерман, заступник керівника церковної екологічної інституції, о. Михайло Дацишин, референт із питань екології в цьому деканаті, та інші душпастирі з найближчих парафій, а також сестри-монахині ЧСВВ.

У Хресній дорозі, яка проходила через містечко, чисельно взяли участь вірні місцевої громади і довколишніх сіл. Особливо тішило те, що до Хресної ходи долучилися також діти, молодь, вихователі та вчителі з місцевого дитячого садка, школи та ліцею. Роздуми над сценами Хресної дороги і над тим, як ціле Боже створіння із мовчазним співчуттям дивилося на те, яких жахливих страждань завдає Ісусові людина своїми гріхами, спонукали присутніх до глибшої призадуми над цією великою таємницею Божої любові до усього свого Створіння.

По очах і обличчях вірних було помітно, як роздуми над руйнівною дією «екологічного гріха» у багатьох викликали співчуття, певну тривогу та біль. Не можна було не помітити, як велелюдний молитовний натовп прислуховувався до співу птахів, які в цей день немов промовляли до кожного: «Дивіться і збагніть, якою великою ціною всіх нас викуплено».

На завершення молитовної ходи о. Володимир, звертаючись до вірних, в особливий спосіб, пригадав, що гріхи проти природного довкілля – це гріхи проти самого Творця і, коли їх чинять християни, вони завдають Ісусові особливого підступного болю і страждання. «Коли ми сьогодні перепросимо Отця Небесного за всю заподіяну шкоду і страждання, яких ми, як громада і як поодинокі християни, завдали не лише нашим ближнім, а й природі, то це означатиме, що в день Пасхи Господь дозволить нам відчути правдиву радість Воскресіння», – сказав священик.

Особливо зворушливим моментом було те, коли о. Володимир промовляв спонтанно молитву, а декілька сотень людей одним серцем і одними устами дякували Отцю Небесному за кожну краплину Пресвятої Крові Його Сина, якою Він відкупив усе своє створіння.

Після спільної молитви отець-декан Мирон подякував духовенству та вірним за участь у цій вже традиційній для місцевої громади Хресній дорозі.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next