АКТУАЛЬНО

«Життя – це розвиток, і коли у когось забирають право на розвиток, то забирають право на життя», – Предстоятель УГКЦ

Понеділок, 12 грудня 2016, 23:07
Ми, греко-католики, зараз стосовно нас відчуваємо найвищий в новітній історії рівень агресивності. Ми не знаємо, як це пояснити. І навіть декларація в Гавані, яка була, можна сказати, дуже прогресивною, виявилася не виконаною. Ми бачимо, як дехто просто відмовляє католикам візантійського обряду в праві на існування, хоча в декларації це право підтверджується.

Так відповів Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, на запитання видання dumskaya.net про те, чи принесла Гаванська декларація якісь зміни у стосунках греко-католиків і православних в Україні чи Росії.

«Дехто хоче завести нас в якесь ментальне і релігійно-культурне гетто, незважаючи на слова про те, що греко-католики мають право на пастирську опіку. Дехто інтерпретує ці параграфи декларації як відмову греко-католикам у праві розвиватися. Ми знаємо, що життя – це розвиток, і коли у когось забирають право на розвиток, то забирають право на життя, хоча на папері його і підтверджують», – сказав Предстоятель УГКЦ.

Блаженніший Святослав висловив думку, що «сьогодні у нас великі складнощі з правильною інтерпретацією Гаванської декларації».

«Не знаю, можливо, були якісь позитивні зміни за межами України – наприклад, у Сирії або інших країнах Близького Сходу. Але якщо ми говоримо про нашу багатостраждальну Україну, то відчутних результатів цієї декларації ми поки не відчули», – констатував Глава УГКЦ.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next