АКТУАЛЬНО

«Живе ТБ» супроводжувало владику Богдана Данила під час його візиту до Північної та Південної Кароліни (США)

Вівторок, 05 березня 2019, 11:47
Упродовж 2-3 березня 2019 року знімальна група «Живого ТБ» відвідала з владикою Богданом Данилом, Правлячим єпископом єпархії Святого Йосафата в Пармі, українські греко-католицькі парафії в штатах Північна та Південна Кароліна.

У суботу, 2 березня, владика Богдан відслужив Архиєрейську Божественну Літургію разом з україномовною громадою місії Святого Івана Хрестителя УГКЦ в м. Пайнвіл, штат Північна Кароліна. У Літургії взяли участь численні віряни. Понад 120 людей двічі на місяць збираються в каплиці Шарлоттської католицької школи для літургійних богослужінь під проводом о. Михайла Кулика з м. Акрон, штат Огайо, який подорожує до Північної Кароліни щомісяця.

Наступного дня, у неділю, 3 березня, владика Богдан разом із владикою Петром Дж. Джугісом, єпископом римо-католицької дієцезії Шарлотт, відслужили Божественну Літургію з англомовною громадою парафії Святого Василія Великого УГКЦ. Літургія проходила в римо-католицькій парафії Святого Томи Аквінського в Шарлотт, каплицю якої громада Святого Василія Великого використовує для своїх богослужінь. Упродовж останніх двох років парафіяльна спільнота Святого Василія Великого переживає дивовижне зростання парафіян як українського, так і неукраїнського походження, які прийняли візантійську традицію Української Греко-Католицької Церкви як власну. Парафією опікується о. Йосиф Матлак, який також служить капеланом у римо-католицькій середній школі міста Шарлотт.

Того ж дня, після Літургії в Шарлотт, владика Богдан разом з о. Йосифом відслужили Архиєрейську Божественну Літургію з місійною громадою Святого Хреста УГКЦ в м. Колумбії, штат Південна Кароліна. Місія Святого Хреста – це наймолодша парафіяльна спільнота єпархії Святого Йосафата, яка вже налічує понад 100 парафіян.

«Живе ТБ» прибуло до Північної та Південної Кароліни з владикою Богданом Данилом, щоб відзняти фільм про унікальне зростання Української Греко-Католицької Церкви в Середньоатлантичному деканаті єпархії. Короткий фільм про живі парафії Північної та Південної Кароліни буде показаний в Україні, щоб наблизити унікальний досвід УГКЦ у США вірним в Україні, як також українським греко-католицьким громадам за межами Сполучених Штатів Америки.

 

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next