АКТУАЛЬНО

«Живим храмом є люди, які його наповнюють», - владика Дмитро (Григорак)

Понеділок, 01 грудня 2014, 12:10
30 листопада 2014 року в м. Заліщики святкували ювілей храму Покрову Пресвятої Богородиці (150 років). О 12:00 разом із владикою Дмитром (Григораком), Єпархом Бучацьким, молилося 18 священиків, з яких один римо-католик.

«Для спасіння ми повинні дотримуватися двох заповідей любові, на яких стоять всі закони і пророки. Потрібно любити - навіть ворогів. Щоб Бог змінив Україну, кожен українець має змінитися у своєму серці, у своєму житті. Так, ви сьогодні святкуєте Ювілей вашого храму, але повинні пам’ятати, що Церква – це не споруда. Церква повинна бути у вашому серці. Саме церква, як невіста Христа, дарує спасіння. Живим храмом є люди, які його наповнюють», - сказав владика Дмитро.

Після звершення Архиєрейської Літургії відбулося освячення парафіяльного музею та кімнати-ораторію.

О 17:00 розпочалася святкова академія, приурочена до ювілею храму та річниці Революції гідності. Крім того, відбулася презентація книги Михайла Сопилюка «Церква Покрови Пресвятої Богородиці в Заліщиках». Не менш важливим фактом було й те, що парох храму о. Іван Сендзюк разом із церковним братством та за підтримки державних структур організував не тільки цю академію, а й виставку-продаж, своєрідний аукціон, кошти з якого будуть передані для потреб воїнів АТО.

О 20:00 розпочався молитовний хід вулицями м. Заліщики.

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next