АКТУАЛЬНО

«Живою парафія є тоді, коли є «живим» сам священик», − владика-номінант Григорій (Комар)

Четвер, 21 серпня 2014, 16:30
Зараз уся церковна спільнота на різних рівнях роздумує над питанням оживлення парафіяльного життя. Суть цієї стратегії полягає в тому, що саме жива парафія є місцем зустрічі людини з Христом. Живою має бути кожна парафія: мала і велика, сільська і міська, адже її оживляють не якісь зовнішні, а тим більше матеріальні чинники, а Божа благодать і наша співпраця з нею.

Таке переконання висловив в інтерв’ю часопису «Жива вода» владика-номінат Григорій (Комар), єпископська хіротонія якого відбудеться 22 серпня 2014 року в Дрогобичі.

Священнослужитель нагадав, що Синод Єпископів УГКЦ на чолі з Главою Церкви Блаженнішим Святославом затвердив стратегію розвитку Церкви, поставивши головний акцент на парафії.

Він відзначив, що «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом» є головною темою Єпархіального собору Самбірсько-Дрогобицької єпархії, який відбудеться в жовтні цього року. «Я не один раз чув від досвідчених душпастирів, – сказав владика-номінант, – що живою парафія є тоді, коли «живим» є сам священик, який знає і дбає про людей, що їх йому доручила Церква. Його ревна праця, посвята, постійне піклування про свій належний духовний, інтелектуальний і пастирський рівень, щира співпраця зі своїм єпархіальним єпископом та співбратами священиками оживить парафіяльну спільноту».

А ще, запевнив священнослужитель, для того щоб оживити життя на парафіях, нам потрібно плекати почуття взаємовідповідальності. «Тому не може священик всі справи перекласти на плечі парафіян, як рівно ж парафіяни не мають думати, що все зробить сам священик», – вважає владика-номінант Григорій (Комар).

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next