АКТУАЛЬНО

«Жийте задля України!» – зі сльозами закликав молодь Глава УГКЦ

Субота, 19 липня 2014, 23:32
Християнин ніколи не має права бути ініціатором убивства, бо воно завжди є злом. Але, зокрема в час військового протистояння, християнин має обов’язок боронити свою землю і свій народ у спосіб і засобами, пропорційними до нападу.

Так сказав Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, відповідаючи на запитання молоді під час прощі до Зарваниці.

При цьому Предстоятель УГКЦ пояснив, що нам не хотілося, щоби хтось на нас нападав і нас убивав. «Ми ніколи не вели загарбницьких воєн і сьогодні не нападаємо на інші народи, але маємо святий обов’язок захищати свою Батьківщину. Інколи стається, що несправедливого загарбника не можливо зупинити по-іншому, як тільки відповісти зброєю на зброю, - і це трагедія», – констатував Глава УГКЦ.

При цьому він зазначив, що той, хто обороняється, має право на збройний опір. «Він має право захищати свою землю. Я не можу говорити про право на вбивство, але про право на захист. І для людини, готової віддати життя, захищаючи свою країну, можливо навіть радикальними засобами, Церква випрошуватиме в Бога милосердя і зцілення тої рани, яку вона через вбивство носить у своєму серці», – запевнив Предстоятель Церкви.

Ще одне запитання від молоді особливо розчулило Блаженнішого. Молодих прочан цікавило, що сьогодні більш відповідально і більший вияв любові: воювати та вмирати за Україну чи жити і працювати для сім’ї й родини?

Глава УГКЦ сказав, що це трагічний вибір: жити для України чи вмирати для неї. Він наголосив: «Я би ніколи не хотів, щоб цей вибір виник перед кимось із вас, а він сьогодні виникає перед нашою державою. Я би хотів побажати усім: "Жийте задля України!" Тому ми просимо в Господа Бога миру під час цієї прощі, миру і злагоди, щоби двадцятилітні хлопці жили для своїх коханих, для своїх дітей. Але ми повинні схилити голову перед тими, хто готовий задля любові до своєї Батьківщини вмерти для неї. Тому таких ми називаємо героями».

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next