АКТУАЛЬНО

Жовківчани співпереживали страсний шлях Спасителя

Понеділок, 18 квітня 2016, 12:39
17 квітня у м. Жовква пройшла Хресна дорога, яку очолив владика Михайло (Колтун), Єпарх Сокальсько-Жовківський.

Розпочалася молитва на центральній площі, відтак пройшла вулицями районного міста. Священнослужителі голосили духовні науки та закликали вірян відкритися на ласку Божого милосердя.

Архиєрей зазначив, що колись люди приносили жертви із природних дарів, але Господь показав приклад справжньої жертви через свого сина Ісуса Христа, завдяки якому ми прийняли спасіння. «Це «відкуплення» за наші гріхи ми переживаємо на цій Хресні дорозі, єднаємося з Христом та співпереживаємо Його терпіння, зневаги, які Він через наші гріхи перетерпів». Далі владика наголосив, що Господь безмежно прощає наші гріхи: «Якщо твоя душа була б мов кармазин червона, я її вибілю (пор. Іс. 1, 18). І якщо б було у людині гріхів як море піску, я її вивільню». Настільки велике Боже милосердя! Тому, йдучи за Христом, маємо пережити Його жертву та прийти до покаяння кажучи: «Помилуй нас грішних», «яви своє милосердя над нами, над нашими родинами…» Щоб могти, натхнені Його жертвою, прийняти Його милосердя. Щоб гідно, терпеливо несли свій хрест і щоб ми цією Хресною дорогою могли приєднатися до тої великої, всепосвятної жертви Ісуса Христа та приготувалися до Його Воскресіння», - сказав владика Сокальсько-Жовківської єпархії.

Серед духовенства були присутні: парафіяльні священики з різних парафій Жовківського деканату, отці василіяни, римо-католицькі душпастирі та настоятель автокефальної громади.

Прес-служба Сокальсько-Жовківської єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next