АКТУАЛЬНО

Журналісти з EWTN зустрілися із переселенцями у БФ «Карітас-Київ»

Четвер, 09 червня 2016, 17:59
«Днями у БФ «Карітас-Київ» відбулася зустріч журналістів Католицького новинного агентства EWTN з вимушеними переселенцям зі Сходу України та Криму. Бесіда проходила в теплій, навіть домашній атмосфері. Сім'ї з дітьми, одинокі матері, сім'ї з дітьми-інвалідами – усі вони щиро поділилися з журналістами своїми проблемами і переживаннями, розповіли історії життя, понівечені війною», - повідомляє о. Роман Сиротич, директор БФ «Карітас-Київ».

Журналісти приїхали задля того, щоб більше дізнатися про Україну і побачити реальність, в якій живуть українці. Упродовж 5 днів вони мали низку зустрічей у Києві, а зокрема: з Блаженнішим Святославом, з вимушеними переселенцями з волонтерами, працівниками Карітасу, із старенькими підопічними Карітасу.

Гості зі співчуттям і розумінням дослухалися до кожної родини, до побажань маленьких, але сильних духом дітей, яким уже довелося пережити страхіття вибухів і бомбосховищ. Присутні гості вислухали всі прохання переселенців донести світові правду про події в Україні. Родини відчули слова підтримки та надію на позитивний вихід із їхньої ситуації,  зрозуміли, що вони не покинуті у житті. Переселенці зі сльозами на очах дякували за теплі слова та допомогу, яку вони отримують від Карітасу як у Києві, так і в Україні.

«"Карітас-Київ" на сьогодні вже надав різного роду допомогу більше як 20 тисячам вимушених переселенців. Допомога надавалася і надається продуктами, гуманітарними речами, засобами гігієни та реабілітації для інвалідів, з дітьми проводяться психолого-педагогічні заняття, табори, влітку оздоровлення у Карпатах отримало понад 120 дітей, а також багато іншого. Зараз маємо зареєстровано ще майже 10 тисяч осіб, які потребують допомоги. Звичайно, тих, що потребують є значно більше, але за відсутності можливості ми змушені були припинити реєстрацію. Надамо тим, що маємо, а вже тоді продовжимо реєструвати знову. Тому будемо щиро вдячні всім, хто спільно із нами допоможе у перших потребах тим, хто втратив дім, місце свого проживання та все що у нього було», - підсумовує о. Роман Сиротич, директор БФ «Карітас-Київ».

Прес-служба БФ «Карітас-Київ»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next