АКТУАЛЬНО

Зимовий табір руху «Подружні зустрічі» в Карпатах

Вівторок, 26 січня 2016, 09:59
Рух «Подружні зустрічі», за підтримки Комісії УГКЦ у справах родини, з 10 по 16 січня 2016 року провів реколекційно-відпочинковий табір для подружніх пар та дітей у м. Яремче в монастирі сестер мироносиць.

До мальовничого куточку Карпат прибули подружжя з Києва, Львова, Івано-Франківська, Дрогобича, Вигоди, Харкова та Луцька. Загалом на таборі взяло участь 37 осіб. Духовним провідником зустрічей був о. Володимир Мальчин, віце-канцлер Патріаршої Курії, який прибув на табір разом із своєю сім’єю. Кожен день розпочинався із Божественної Літургії, на якій о. Володимир ділився євангельським роздумами на тему сім'ї.

Після молитви та сніданку, учасники табору мали можливість преобразитися в спортсменів-лижників на гірськолижному курорті в Буковелі, а ввечері, при запаленій свічці та горнятку кави, розважали над духовними темами у подружньому житті. Подружні пари в затишній атмосфері ділилися своїми переживаннями та досвідом, а духовні роздуми супроводжували о. Володимир та с. Йосафата Кудла (СНДМ), яка вже віддавна підтримує християнські подружжя в рамках Руху. Всі збагачувались діленням, здобували цінний досвід на прикладі інших подружжів та вчилися мистецтву діалогування у подружжі: через слухання, розуміння, ділення  та прощення. Кожний день супроводжувався колядою, веселими жартами та гарним спілкуванням. Завершувався день вечірньою молитвою, на якій християнські подружжя дякували Богові за прожитий день.

Особливою подією нашого табору було святкування Меланки на Старий Новий рік. Ми завітали зі святковою програмою та віншуваннями у гості до монастиря отців редемптористів, де в цей час на духовно-психологічній реабілітації перебували воїни АТО із Запоріжжя разом із родинами. Учасники табору подякували воїнам-захисникам за їхній подвиг та склали їм новорічні побажання у театральному дійстві та в супроводі колядок.

На наступний день учасники табору мали змогу відвідати єдину і неповторну  в Україні садибу св. Миколая в Косові. В цей день падав лапатий сніг, був легкий морозець  і всі  ми відчували Боже благословення із небес. Після обіду учасники табору відвідали кафедральний собор та музей Писанки в Коломиї. Ввечері, по поверненню до монастиря, розважали над євангельськими дороговказами, яке кожне подружжя отримало у формі біблійних цитат.

Враження всіх учасників табору було переповнене вдячністю Господу Богу за надану можливість провести час відпусток у дружній та затишній атмосфері, подихати свіжим гірським повітрям, а саме головне - вдихнути ковток свіжого повітря у своє подружжя, у відносини з іншими людьми та з Господом Богом.

Віра та Зенек Кузимківи
Лідери Всеукраїнського руху «Подружні зустрічі» в УГКЦ

Довідка: "Подружні зустрічі" - це один з напрямів душпастирської роботи Вселенської Церкви з родинами. Головною метою Міжнародного реколекційного руху "Подружні зустрічі" є піклування про єдність і тривалість подружжя згідно з вченням Церкви, через пошук шляхів, якими можна цього досягти. "Подружні зустрічі" мають за мету поглиблення і поліпшення взаєморозуміння між чоловіком і дружиною, а також допомагають зрозуміти релігійну суть їхнього подружнього життя. Програма проведення таких зустрічей є унікальною.

Запропонована форма діалогу дозволяє чоловікові і дружині глибше пізнати одне одного, розв’язати конфлікти і вибачити образи. Завдяки цьому подружжя зміцнюється зсередини, а від міцності і єдності подругів у великій мірі залежать відносини батьків і дітей та стосунки з іншими людьми.

Більше інформації тут

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next