АКТУАЛЬНО

З’їзд Марійських дружин у Тернополі

Середа, 06 квітня 2011, 09:22
Провідники, аніматори та духівники Марійських дружин зібралися 2 квітня в актовому залі організації «Пласт» (вул. Федьковича, 11). Понад 70 представників парафіяльних осередків спільнот Тернопільсько-Зборівської єпархії обговорили основні елементи статуту, напрямки служіння у молодіжному середовищі, а також організаційні аспекти прощі Марійських дружин до Зарваниці, яка відбудеться 4 червня 2011 року. Організатором заходу виступили голова Комісії у справах молоді о. Орест Павліський та координатор Марійських дружин єпархії Тетяна Кулинич.
Провідники, аніматори та духівники Марійських дружин зібралися 2 квітня в актовому залі організації «Пласт» (вул. Федьковича, 11). Понад 70 представників парафіяльних осередків спільнот Тернопільсько-Зборівської єпархії обговорили основні елементи статуту, напрямки служіння у молодіжному середовищі, а також організаційні аспекти прощі Марійських дружин до Зарваниці, яка відбудеться 4 червня 2011 року. Організатором заходу виступили голова Комісії у справах молоді о. Орест Павліський та координатор Марійських дружин єпархії Тетяна Кулинич. Голова комісії привітав учасників від імені Владики Василя (Семенюка), Єпарха Тернопільсько-Зборівського. Під час обговорення учасники висловили потребу формування спільної програми діяльності спільноти, організації спеціалізованих тренінгів для лідерів спільноти. Зібрання стало нагодою для налагодження контактів між провідниками Марійських дружин.  

Прес-служба єпархії

Довідка: Згідно зі Статутом спільноти, Марійська дружина – це релігійне товариство, члени якого, завдяки особливій набожності до Пресвятої Богородиці, бажають освятити себе самих та по змозі стати апостолами різноманітного добра. Товариство ставить за мету сповнення церковних цілей, оскільки є організацією, яка діє з благословення церковної влади. Марійська дружина заснована у 1563 році молодим професором єзуїтом Іваном Лейнісом. У 1584 році була потверджена Папою Григорієм ХІІІ.  
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next