АКТУАЛЬНО

З'їзд вівтарних дружин провели в Івано-Франківській архиєпархії

Понеділок, 27 квітня 2015, 11:15
25 квітня 2015 року Івано-Франківська архиєпархія та Духовна семінарія святого Йосафата вже уп’яте організовують архиєпархіальний з`їзд вівтарних дружин. Щороку він має інший характер. Цьогорічною темою для проведення заходу є роль вівтарника у діяльності парафіяльної спільноти.

Основним задумом цього з’їзду було ознайомити хлопців із життям семінарії та дати можливість пережити цей день разом із семінаристами та настоятелями. Спільно із священиками хлопці молилися Молебень до священномученика Йосафата, під час якого синкел у справах духовенства архиєпархії та ректор семінарії о. Олег Каськів виголосив проповідь, наголосивши на важливості доброї християнської позиції кожного вівтарника та його молитовній постаті.

Після Молебню всі юні гості були розділені на групи за віком і на чолі з братами-семінаристами вирушили до навчального корпусу Івано-Франківської архиєпархії, де взяли активну участь в обговореннях, які провадили брати-семінаристи.

Далі була екскурсія, під час якої хлопці дізналися про історію духовного закладу, ознайомилися з усіма спільнотами і братствами, які діють в семінарії. Також для юнаків провели концертно-відпочинкову програму, під час якої вони мали можливість поспівати національні та духовні пісні.

На завершення V з’їзду вівтарних дружин о. Олесь Будзяк, віце-ректор семінарії, поблагословив кожного вівтарника мощами святого Йосафата та роздав кожному на згадку про з’їзд проповіді владики Софрона Мудрого «Недільна Благовість».

Інформаційний центр ІФДС

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next