АКТУАЛЬНО

Для української греко-католицької єпархії в Лондоні призначено апостольського адміністратора

Неділя, 01 вересня 2019, 15:48
Папа Франциск прийняв зречення владики Гліба Лончини та призначив апостольського адміністратора єпархії Пресвятої родини в Лондоні.

У неділю, 1 вересня 2019 року, у Ватикані повідомлено про те, що Святіший Отець прийняв зречення владики Гліба Лончини з уряду правлячого єпископа Лондонської єпархії Пресвятої родини УГКЦ та апостольського візитатора для українців візантійського обряду в Ірландії. Водночас повідомляється про те, що Папа призначив апостольським адміністратором єпархії Пресвятої родини отця Миколу Матвіївського, канцлера єпархії.

Владика Гліб Лончина був першим правлячим єпископом української єпархії в Лондоні, яку 18 січня 2013 року створив Папа Венедикт XVI, піднісши до гідності єпархії тодішній Апостольський екзархат для українців візантійського обряду, що проживають у Великобританії. У січні цього року Папа Франциск призначив владику Гліба апостольським адміністратором вакантного осідку Паризької єпархії святого Володимира, після того як її єпарха владику Бориса Ґудзяка було призначено Філадельфійським митрополитом у США.

www.vaticannews.va


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next